Son dönemde artan dolandırıcılık olaylarıyla ilgili önemli uyarı!

Son dönemde artan dolandırıcılık olaylarıyla ilgili önemli uyarı!
Sermaye Piyasası Kurulu, son dönemde artan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı. Kurum adına para talep eden dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Sermaye Piyasası Kurulu, dolandırıcılık faaliyetleriyle ilgili vatandaşları uyarmak amacıyla bir duyuru yayımladı. Vatandaşların, bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları ve herhangi bir şüpheli durumda yetkililerle iletişime geçmeleri önemle hatırlatıldı.

screenshot-9.png

Son dönemde, kendisini Sermaye Piyasası Kurulu veya başka bir kurum çalışanı olarak tanıtan kişilerin vatandaşlardan para talep ettiği tespit edildi. Dolandırıcılar, vatandaşlara idari para cezası uygulandığını ya da kumar borcu nedeniyle arabuluculuk faaliyeti yürütüleceğini öne sürerek para göndermelerini istiyorlar.

TELEFONLA GELEN TALEPLERE DİKKAT!

Kurul, vatandaşları telefonla arayarak haklarında idari para cezası tesis edilmeden önce uzlaşma başvurusunda bulunulup bulunulmayacağının sorulması veya belirli IBAN numaralarına para gönderilmesinin talep edilmesi gibi bir uygulamasının bulunmadığını belirtti.

uyari.png

DOLANDIRICILARA KARŞI UYANIK OLUN

Bu tür dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunanlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, telefonla dolandırıcılık suçu nedeniyle mağdur olan kişilerin her zaman suç duyurusunda bulunabilecekleri ve zararlarının tazmini hususunda her türlü yasal haklarını kullanabilecekleri hatırlatıldı.

thumbs-b-c-923ff6fd0fffd63c3c05438d6d7630fe.jpg

VATANDAŞLAR DİKKATLİ OLMALI

Vatandaşların dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları, tanımadıkları kişilerden gelen para taleplerine karşı temkinli davranmaları ve bu tür durumları yetkililere bildirmeleri önem arz ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi