Şenol Babuşçu Merkez'in faiz indirimi için net tarih ve puan verdi: Kesinlikle yanlış zaman!

Şenol Babuşçu Merkez'in faiz indirimi için net tarih ve puan verdi: Kesinlikle yanlış zaman!
Ekonomist Şenol Babuşçu, Merkez Bankası'nın merakla beklenen faiz kararı öncesinde kritik açıklamalarda bulundu. Faiz indiriminin olacağı tarihi günü gününe açıklayan Babuşçu, "Kesinlikle yanlış zaman" diye uyardı.

Merkez Bankası'nın merakla beklenen faiz kararı öncesi, bankanın ne zaman faiz indireceğini öngören eski Ziraat Bankası müdürü ve akademisyen Şenol Babuşçu, dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Ekonomist Prof. Dr Şenol Babuşçu Merkez Bankası'nın ne zaman faiz indireceğini açıkladı. Babuşcu uyardı ve o tarih için "kesinlikle yanlış zaman" dedi.

enol-babuscu.jpg

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve esi Ziraat Bankası Müdürlerinden Şenol Babuşçu'nun açıkladığı tarihe göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 20 Ağustos günü yapılacak olan Para Politikası Kurulu toplantısında faiz indirimine gidecek.

Şenol Babuşcu kaç baz puan indirileceğini duyurdu. Babuşcu 20 Ağustos'ta yapılacak faiz indiriminin kesinlikle yanlış olduğunu söyledi. Babuşcu en erken faiz indiriminin Ekim ayında yapılması gerektiğini söyledi. Babuşcu, Eylül ayının bile zorlama olduğunu ifade etti.

merkez-bankasi-faiz.jpg
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan.

Şenol Babuşcu'nun paylaşımı şöyle:

"Merkez Bankası’nın ilk faiz indirimini yapacağı tarihi açıklıyorum: 20 Ağustos 2024, Doğru zaman mı? Kesinlikle yanlış zaman… Neden faiz indirimini yanlış zamanda yapıyor? Baskı olabilir… Kaç baz puan indirebilir? 200 veya 300 baz puan.."

Kaynak:halktv.com.tr Ekonomi Servisi