"Şatafattan Uzak Durun" Çağrısı Yapan Diyanet İşleri Başkanı’nın “4 Tekerli Serveti” Dudak Uçuklattı

"Şatafattan Uzak Durun" Çağrısı Yapan Diyanet İşleri Başkanı’nın “4 Tekerli Serveti” Dudak Uçuklattı
Yoksullukla mücadele eden vatandaşa “sabırlı olun” çağrısında bulunup milyonluk araçlardan galeri yapmayı hedefleyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kendisin tahsis edilen son araçla gündemden düşmüyor. Erbaş, son alınan Audi A6 model araçla da tartışmaların odağı oldu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a zırhlı Mercedes ve TOGG'dan sonra, Audi A6 tahsis edildi. Aracın Diyanet Vakfı üzerinden alınarak Tasarruf Genelgesi’ni deldiği bildirilirken, akıllara 2021'deki "11 yaşındaki arabaya biniyorum. Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz." sözleri geldi.

Geçtiğimiz ay Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Feyza Erbaş arabasının anahtarına şu şiiri yazdı:

“O kadar isterim ki seni istediğim an bulabilmeyi. Olduğun yerden seni fırt diye alıp çıkabilmeyi. Önce çantama sonra ceplerime orası olmazsa kütüphaneye ve ayakkabılığa bakmamayı... Allahım hiçbirinde yok. ‘Nerede bu acaba, nereye koydum nereye?’ nidalarıyla giyinik halde kapının önünde dizlerimin üstüne çöküp dün eve gelmemden itibaren yaşadığım tüm adımları tek tek düşünmemeyi. O kadar isterim işte sevgili anahtarım.”

paylasim.jpg

Feyza Erbaş’ın yazdığı bu dizeler aile boyu araba sevdalısı olduklarını da destekler nitelikte.

DİYANET'İN ARABA SEVDASI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 2021’de yaptığı açıklamada eleştirilerden çekindiği için yeni makam aracı alamadıklarını öne sürmüş ve “Ben 11 yaşındaki makam aracına biniyorum. Geçenlerde bozuldu yolda kaldık, koruma arabasına geçtim. Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz’’ demişti.

Diyanet'in bünyesindeki araçların listesi daha önce çok kez gündeme gelmiş ve araçların pek çok kamu idaresini geride bıraktığı ortaya çıkmıştı.

diyanet-yetinmiyor.webp

ALİ ERBAŞ’IN GALERİSİ KAÇ PARA?

Erbaş’a yeni bir makam aracı daha satın alındığı, yeni araç ile birlikte Diyanet İşleri Başkanı’nın kullanımına sunulan makam aracı sayısının altıya yükseldiği bildirildi.

Erbaş’ın kullanımına sunulan Audi A6’nın, Diyanet Vakfı iştirakleri üzerinden alınarak başkanlık makamına tahsis edildiği öne sürüldü.

erbas-5ryo-cover.jpg

Audi A6 ile birlikte, Ali Erbaş’ın makam araçlarının sayısı altıya çıkarken araçların marka ve modelleri şöyle sıralandı:

Biri zırhlı olmak üzere üç adet binek Mercedes, bir adet VIP Mercedes Vito, bir adet kırmızı TOGG ve yeni aracı Audi A6 ile birlikte altı adet aracın toplam ortalama değeri 85 milyonu aştı.