Öztek Tekstil, Azeri ordusuna alacak davası açtı

Öztek Tekstil, Azeri ordusuna alacak davası açtı
İstanbul Adliyesi’nde dikkat çeken bir alacak davası açılmış durumda. Tekstil sektöründe yarım asrı deviren Öztek Tekstil, sattığı kumaşların parasını alamadığı gerekçesi ile Azerbaycan Savunma Bakanlığı’na karşı alacak davası açtı. Bakanlık adına dosyaya herhangi bir savunmanın ise henüz girmediği anlaşıldı.

İstanbul 7. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davanın taraflarını Öztek Holding şirketi Öztek Tekstil Terbiye Tesisleri San. ve Tic. AŞ ile Azerbaycan Savunma Bakanlığı oluşturuyor. Dava dosyasına göre, taraflar arasında ‘krize’ yol açan konu 2015 yılındaki bir sözleşmeye dayanıyor.

Anılan sözleşmede Öztek Tekstil ile Azerbaycan Savunma Bakanlığı, satın alınacak kumaş ile ilgili anlaşmaya vardı. Ayrıntılı bir biçimde kaleme alınan ve tarafların imza altına aldığı sözleşme gereği kumaşların sevkiyatı yapılmaya başlandı.

Kumaşlar gitti ödeme gelmedi

Erenköy Gümrük Müdürlüğü üzerinden 2017’de yapılan sevkiyat sonrası sıra ödeme almaya gelince sorun yaşanmaya başladı. Şirket yetkilileri, ödemenin yapılması için muhataplarla yapılan görüşmelerde 157 bin dolarlık ödemenin yapılması istendi. Ancak olumlu bir sonuç alınamadı.

Son çare mahkemeye başvurdu

Alacaklı olduğunu iddia eden Öztek Tekstil, yürütülen görüşmelerden sonuç alamayınca dava açma yoluna gitti. Açılan alacak davasında, davalı kurumun ödeme yapması istendi. Mahkemenin talep ettiği bilirkişi raporunda da Öztek Tekstil’in 158 bin dolar alacaklı olduğu kaydedildi. Davalı tarafa, dosyanın bir örneği Adalet Bakanlığı üzerinden gönderildi.

Azerilerden savunma gelmedi

Davanın 5’inci duruşması geçenlerde yapıldı. Halktv.com.tr muhabirinin incelediği dosyaya, Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın herhangi bir savunmasının girmediği anlaşıldı. Konu ile görüşlerini almak üzere aradığımız Öztek Tekstil’in avukatlarından ise dönüş olmadı. Mahkeme bir sonrası duruşma için kasım ayı ortasına gün verdi.
about.jpg
Öztek Holding'in ana faaliyet alanını tekstil oluşturuyor.

Yarım asrı devirdi

Ahmet Şevki Öztek’in başında bulunduğu Öztek Holding’in ana faaliyet alanı tekstil. Holding zaman içinde lüks konut projeleri de inşa etti. Öztek ailesi bir dönem, ünlü eğlence mekânı Laila’nın da işletmeciliğini yapmıştı. Temeli 1972 yılına dayanan holding, serbest bölge işletmeciliği de yaptı. TSK için de üretim yapan Öztek, en son radar ve termal kameralara yakalanmayan bir ürün üzerinde çalışıyordu. Şirket, TSK’nın kamuflaj ihtiyacının yüzde 60’ına yakının karşılıyor.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :