Öğrencilerden İBB önünde ulaşım zammı protestosu

Saraçhane önünde toplanan öğrenciler, yapılan yüzde 35'lik ulaşım zammı nedeniyle İBB'yi protesto etti. Öğrenciler, "Krizin faturasını biz ödemeyeceğiz" diyerek zamma tepki gösterdi.

halktv.com.tr Haber Merkezi

İstanbul'da ulaşıma yapılan yüzde 35'lik zammı protesto etmek isteyen üniversite öğrencileri Gençlik Örgütleri adı altında bir araya geldi. İstanbul'daki toplu taşıma zamlarının geri alınmasını talep eden öğrenciler "Ulaşım haktır engellenemez" sloganları attı.

"Krizin faturasını biz ödemeyeceğiz"

Açılan pankartta "Krizin faturasını biz ödemeyeceğiz" yazarken; yapılan açıklamada, "Büyük çoğunluğu yoksulluk sınırının altında yaşayan halkın sırtına büyük bir yük daha binmiş oldu" ifadelerini kullandı.

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Umut Doğan, "Her yapılan zamda hizmetleri durdurmaktan bahseden, dayanamadıkları için mecbur olduklarını ifade edenlere sesleniyoruz: En doğal hakkımız olan ulaşım zamlarını kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Çoğu zaman ağzına kadar dolu olan otobüslerde, metrobüslerde, trenlerde yolculuk yapmak zorunda kalındığını belirten Doğan, zamlar geri alınana kadar mücadelenin devam edeceğini ifade etti.

Kart basmadan geçtiler

Öte yandan Şişli, Mecidiyeköy'de toplanan öğrenciler ulaşım zammını protesto etmek için Mecidiyeköy'deki metrobüs durağında turnikelere kart basmadan geçti.

Diğer yurttaşları da kart basmamaya davet eden öğrenciler, burada yaptıkları basın açıklamasının ardından olaysız bir biçimde dağıldı.

ulasimprotesto.jpg

İmamoğlu seçimden önce ne demişti?

Seçim öncesi ulaşımın pahalılığını dile getiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bir başka boyutu sosyal bakacağız ulaşıma. Yani ulaşıma bir bakıma bir kere biz ‘para kazanalım' gözüyle bakmayacağız. Özellikle toplu ulaşıma." ifadelerini kullanmıştı. Bunun üzerine taksi, dolmuş ve son olarak belediye taşıtlarına gelen zamlar yurttaşları öfkelendirdi.

Etiketler :