O ilçemizdeki 10 kuyudan beyaz petrol fışkıracak

O ilçemizdeki 10 kuyudan beyaz petrol fışkıracak
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de jeotermal enerjiye olan yatırım her geçen gün artıyor. Ekin Yatırım AŞ, Balıkesir Susurluk'ta 10 kuyuda jeotermal kaynak arayacak.

Kar ve yağmur yağması sayesinde yeryüzüne akan sular, yer kabuğundaki çatlaklardan sızarak magmanın ısıttığı kayalara kadar ulaşır. Ülkemizde birçok noktada yeraltından çıkan sıcak su ise buhar türbinleri vasıtası ile elektrik enerjisine dönüştürülür. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığının verilerine göre Türkiye'de 1000 noktada jeotermal kuyu bulunmaktadır. En son gelişmeler ışığında Susurluk'ta 10 farklı noktada daha jeotermal kuyu aranacak.

Ekin Yatırım, tarafından Balıkesir İli, Susurluk İlçesi, Ömerköy Mahallesi civarında bulunan ARA.10.00.2023.JEO.30 ruhsat numaralı (ER: 3480300) 1906,26 hektarlık alan içerisinde jeotermal kaynak arama çalışmaları yürütülmesi planlanıyor.

2 milyon lira değerindeki proje kapsamında sahada her biri 4900 m2 olan 10 ayrı poligonda sondaj kuyuları açılacak. Sondaj arama yöntemi ile yapılacak arama faaliyeti; söz konusu sahadan uygun bulunan yerlerden numune alınarak kimyasal ve ön teknoloji analizlerinin yapılması ve sonuçlara göre değerlendirme yapılarak malzemenin kalitesi belirlenecek. Sonuca göre de kaynağın kullanım alanı belirlenecek.