Moody's'den 2020 değerlendirmesi

Moody's'den 2020 değerlendirmesi
Uluslararası kredi derecelendirme kurumu Moody's, 2020 yılında, küresel ekonomideki kırılganlığın süreceğini belirtti. Değerlendirmede, 2019 yılında 2009 yılındaki resesyondan bu yana en düşük büyümenin kaydedildiği de ifade edildi.

Moody’s, artan siyasi ve jeopolitik risklerin büyümede yavaşlamaya neden olduğunu, ekonomilerin de şoklara karşı tepki verme kabiliyetini azalttığını bildirdi.

Moody’s bugün yayımladığı raporda küresel ekonomide gerileme risklerinin artması, ticaret politikalarına ilişkin belirsizlikler belirsizlikleri ve öngörülemez siyasi ve politik ortamın etkisiyle, küresel kredi koşullarının 2020’de zayıflayacağını bildirdi

Küresel ekonomideki kırılganlık devam edecek

2019’da, 2009’daki resesyondan beri en düşük büyümenin kaydedildiğini belirten Moody’s, küresel ekonominin 2020’de de kırılgan kalacağını ifade etti.

Moody’s Yönetici Direktörlerinden Elena Duggar raporda “Küresel büyüme, dünya ekonomisinin itici güçleri olan ABD ile Çin’deki yavaşlamanın etkisiyle sönük kalacak. Gelişmiş ülke ekonomilerinde büyüme yavaşlayacak, Çin’deki yavaşlama ve küresel ticaret büyümesinin sona yaklaşmasıyla çoğu gelişmekte olan ülke piyasası da ortalamanın altında büyüyecek” değerlendirmesine yer verdi.

Moody’s 2020’de resesyon beklememesine rağmen, ticaret politikasında belirsizliklerin ve öngörülemeyen politik ve jeopolitik ortamın olduğu bir durumda resesyon risklerinin yükseldiğini belirtti.

Reuters

Etiketler :