Milyonlarca Emekliyi Ayağa Kaldıran Karar: Hiçbir Değişiklik Yapılmadı

Milyonlarca Emekliyi Ayağa Kaldıran Karar: Hiçbir Değişiklik Yapılmadı
Ramazan ve Kurban Bayramı için emeklilere ödenecek ikramiye tutarı 3 bin TL'ye yükseltilmişti. Enflasyonun altında kalan artış milyonlarca emekli tarafından eleştirilirken, ekonomistler ilerleyen haftalarda ikramiyelerin 5 bin TL'ye çıkarılmasının muhtemel olduğunu belirtmişti. Tüm eleştirilere karşın geri adım atmayan iktidar, 3 bin TL'lik ikramiye düzenlemesini komisyondan geçirdi.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 42.57 oranında zam açıklayan hükümet, gelen tepkilerin ardından geri adım atarak zam oranını yüzde 49.25'e yükseltmişti.

Bu gelişmenin ardından emeklilere ödenecek bayram ikramiyelerinin de 3 bin TL şeklinde duyurulması, ilerleyen günlerde yeni bir değişikliğin yapılacağına dair beklenti oluşturdu.

lira5.jpgEMEKLİLERİN TEPKİSİNE İKTİDAR YANIT VERMEDİ

2018 yılında asgari ücretin yüzde 62.5 oranına denk düşen 1000 liralık ikramiyeler, katlanarak artan enflasyon karşısında yeni yılda asgari ücretin yalnızca yüzde 20.5'ine eşitlendi. Emekliler tarafından tepki gösterilen bu durumun ardından SGK uzmanları, seçim öncesinde ikramiye ödemelerinin 5 bin TL'ye yükseltilebileceğine yönelik beklentilerini açıklarken, tüm tepkilere rağmen iktidar geri adım atmadı.

İKRAMİYE TUTARI KESİNLEŞTİ

Emekliye verilecek bayram ikramiyesinin 3 bin TL'ye yükseltilmesini öngören madde Meclis Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Bu değişiklikle birlikte, emeklilerin tüm taleplerine rağmen hükümetten geri adım gelmeyeceği kesinleşti.

lirakapak.jpgEmekliler Ramazan ve Kurban Bayramı için 3 bin TL şeklinde iki ayrı ödeme ile toplamda 6 bin TL ikramiye ödemesi alacak. Ödemelerin 31 Mart seçimleri öncesinde hesaplara aktarılması bekleniyor.

Etiketler :