Merkez, faiz indirimine gitti: Dolar fırladı!

Merkez, faiz indirimine gitti: Dolar fırladı!
Merkez Bankası'nın (MB) faiz indirimine gitmesinin hemen ardından güne 8.66 liradan başlayan dolar/TL, yüzde 1.2 artışla Kapalıçarşı'da 8,80 seviyesini gördü.

Merkez Bankası'nın (MB) politika faizini yüzde 18'e indirmesinin ardından 10 dakika içerisinde dolar/TL, tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Dolar

Merkez'in politika faizini 100 baz puan indirme kararı sonrasında süratle 8.8017 seviyesini görerek tüm zamanların zirvesine ulaştı. Daha görülen en yüksek seviye ise 8,8008 olmuştu.

Eylül ayında enflasyondaki yükselişin politika faizini aşması ve Merkez Bankası'nın odağını çekirdek enflasyona çevirmesiyle birlikte dolar/TL, yüzde 4'ten fazla yükseliş kaydetmişti.

Türk Lirası, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun, söylem değişikliğine gitmesinin ardından hızla değer kaybetmişti.

Euro

Yeni günde 10,17 seviyelerinde işlem gören Euro/TL ise Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından yüzde 1.34 artarak 10.26'dan işlem görüyor.

Altın

Altın ise dün Amerika Merkez Bankası'nın (FED) varlık alımı azaltımına yakında başlayabileceğine işaret etmesiyle, ikinci günde de değer kaybetmeye devam etmişti. Yeni güne 491 TL civarında başlayan gram altın ise yüzde 1.98 yükselerek 498 seviyelerinde işlem görüyor.

Etiketler :