Merkez Bankası'nın Bugünkü Faiz Kararı Ne Olur? Faiz Artar Mı, Sabit Kalır Mı?

Merkez Bankası'nın Bugünkü Faiz Kararı Ne Olur? Faiz Artar Mı, Sabit Kalır Mı?
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bugün yeni yılın ilk faiz kararını açıklayacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 42,5 seviyesine yükseltmişti. Peki Merkez Bankası'nın bugünkü kararı ne olur? Faiz artıracak mı?

Bugün piyasalara gözünü çeviren herkes Merkez Bankası kararına kitlenmiş durumda. Hem Anadolu Ajansı Anketi hem de Ekonomi Gazetesi yazarı Alaatin Aktaş'ın tahminlerine göre faizin bugünkü Para Politikaları Kurulu toplantısı sonrası artırılması bekleniyor.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLUR?

Ekonomistler, politika faizinin 250 baz puan artırılarak yüzde 45'e çıkarılacağını tahmin ediyor.

AA Finans'ın toplantıya yönelik beklenti anketi, 14 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Ekonomistler, faizlerin bu toplantıda da 250 baz puan artırılmasını bekliyor. Anket sonuçlarına göre, ankete katılan ekonomistlerin tamamı politika faizinin 250 baz puan artırılarak yüzde 45'e çıkarılacağını tahmin ediyor.

Yıl sonu tahmini yüzde 38,75

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 38,75 oldu. Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 250 baz puan artırarak yüzde 42,50'ye çıkarılmıştı. Merkez Bankası, parasal sıkılaştırma adımlarını en kısa zamanda tamamlamayı öngördüklerini açıklamıştı.

Ekonomi Gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, "Merkez Bankası eğer bugün faizi 2.5 puandan fazla artırır, PPK metninde de yine faizin daha da artacağına dönük ifadelere yer verirse bindiği dalı kesmiş olur" dedi.