Merkez Bankası'na gece yarısı operasyonu 'Küçük ve Yavaş kararlara karşı çıktı' iddiası

Merkez Bankası'na gece yarısı operasyonu 'Küçük ve Yavaş kararlara karşı çıktı' iddiası
İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan bir kaynak, görevden alınan Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Uğur Namık Küçük ve PPK Kurulu üyesi Abdullah Yavaş'a yönelik iddialarını dile getirdi. Söz konusu kaynak, Küçük ve Yavaş'ın PPK'nın bazı kararlarına karşı çıktığını öne sürdü.

Reuters'a konuşan ismi açıklanmayan kaynak, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'yla Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Semih Tümen, Uğur Namık Küçük ve Para Politikası Kurulu (PPK) üyesi Abdullah Yavaş'ın görevden alınmasını değerlendirerek hem Yavaş hem de Küçük'ün son zamanlarda PPK tarafından alınan bazı kararlara karşı çıktığını, Küçük'ün de önceki yıllarda TL'yi güçlendirmek için rezerv satışlarına karşı olduğunu ifade etti.

Sputnik'te yer alan habere göre, söz konusu kişi verdiği demeçte, "Küçük'ün PPK toplantısında sarf ettiği, Merkez Bankası'nda hala hatırlanan bir cümlesi vardı: 'Liranın istikrarı, itibarı ve bunların getirdiği fiyat istikrarı, verimliliğe dayalı ekonomik büyüme ve kalkınmanın ön koşuludur. Başka yollarla sağlanan büyüme kalıcı olmayacak" ifadelerini kullandı.

'Merkez Bankası için bir kayıp'

Kaynak ilgili kişilerin görevden alınmasına yönelik, "Merkez Bankası için bir kayıp" yorumunu yaparken Başkan Yardımcısı Küçük'ün de "Faizi bugün olması gerekenden daha düşük tutarsanız, yarın faizi yükseltmeniz gereken seviye, bugün olması gereken seviyeden daha yüksek olacaktır" dediğini ifade etti.

Etiketler :