Londra'da Ev Fiyatları Adeta Fırlıyor! Yeni Bir Döneme Hazır mısınız? Emlakta Yeni Bir Yükseliş Dalgası Mı Geliyor?

Londra'da Ev Fiyatları Adeta Fırlıyor! Yeni Bir Döneme Hazır mısınız? Emlakta Yeni Bir Yükseliş Dalgası Mı Geliyor?
Londra'da ev fiyatları Nisan ayında arttı. Ortalama fiyatlar yüzde 1,4 yükselirken, dış ilçelerdeki artışlar öne çıktı. Yeni satıcılar ve alıcı faaliyetlerindeki artışlar piyasayı etkiliyor.

Emlak portalı Rightmove'a göre, Londra'da bir ev için istenen ortalama fiyat 696 bin 120 pounda yükseldi. Nisan ayında ev fiyatları yüzde 1,4 artışla 9.272 pound arttı. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla ise yüzde 2,8 artış yaşandı.

REKOR SEVİYELERDE FİYAT ARTIŞI

Yeni satıcıların artması ve ailelere uygun büyüklükteki lüks konutların satış sözleşmelerinin yapılması, fiyatların rekor seviyelere çıkmasının nedeni olarak gösteriliyor.

kira3.webp

LONDRA DIŞ İLÇELERİNDE EN BÜYÜK ARTIŞ

Merton'da Nisan ayı için istenen fiyatlar yüzde 5,5, Barnet'te ise yüzde 4,8 arttı. Diğer ilçelerde ise yüzde birin altında artışlar görüldü.

ALICI FAALİYETLERİNDE ARTIŞ

Chestertons satış müdürü Matt Thompson, konut avcılarının sayısında artış olduğunu belirtti ve bu durumun satıcıların mülklerini satmak için uygun bir zaman olduğuna olan güvenlerini artırdığını söyledi.

shutterstock-1087381748-580x350.webp

ÜLKE GENELİNDE FİYAT ARTIŞI DEVAM EDİYOR

İngiltere genelinde piyasaya çıkan bir mülkün tipik fiyatı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1,1 artarak 4.207 sterlin arttı.

SATIN ALINABİLİRLİK DESTEKLENİYOR

Rightmove'a göre, ücret artışının satın alınabilirliği desteklediği belirtiliyor.

Etiketler :