Kur Korumalı Mevduat'ta skandal: Maliye o kişilere soruşturma başlatıyor

Kur Korumalı Mevduat'ta skandal: Maliye o kişilere soruşturma başlatıyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Kur Kormalı Mevduat hesabı olanlara yönelik yapılan incelemeler sonucu bir skandal gün yüzüne çıktı. Bakanlığın o kişi ve kurumlara yönelik soruşturma başlatacağı iddia edildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ekonomi alanında gerçekleştirdiği denetimler devam ediyor. IBAN ile ödemeden, eksik gelir beyan eden kişi ve kurumlara kadar, geniş çaplı yürütülen incelemeler sonucu her geçen gün yeni bir açık gün yüzüne çıkıyor.

images.jpg

tv100'ün haberine göre, Maliye tarafından yapılan son incelemelerde ise bir skandal daha ortaya çıktı. Maliye Bakanlığı kulislerinden edinilen bilgilere göre uzun bir süredir tartışma konusu olan Kur Korumalı Mevduat (KKM) konusunda da harekete geçildi. Gerçekleştirilen incelemeler sonucunda 100 milyar doları aşan KKM hesap sahiplerinin yüzde 80'i aynı kişi ve kurumlar çıktı. Maliye'nin, KKM baronları olarak isimlendirilen bu kişi ve kurumlara soruşturma başlatacağı iddia edildi.

9680bb0f6f1c37439788730d73c5a05a2861b21e.jpeg

'BIYIKLI YATIRIMCI' LAKABI TAKILDI

'Bıyıklı yabancılar' lakabı takılan bu "sözde yatırımcılar", daha önce paralarını yurt dışına çıkarmış kişi, kurum ve kuruluşlardan oluşurken, KKM'nin sağladığı avantajlarla birlikte Türkiye'ye sanki "yabancı yatırımcı" gibi döndükleri Bakanlık tarafından yapılan inceleme sonucunda ortaya çıktı. Söz konusu kişi, kurum ve kuruluşlar, bir yandan kendilerine vergi avantajı sağlarken, bir yandan da kaynağı belirsiz veya vergisi ödenmemiş olan paraları yasal hale getiriyor. Daha sonra yüzde 50 ile Türk lirası faizi ile haksız kazanç sağlayan KKM baronları tekrar paralarını yurt dışına çıkarma hazırlığında.

45470.jpg

Maliye Bakanlığı kulislerinden edinilen bilgiye göre incelemelere takılan KKM baronları belirlenerek usul ve esaslara aykırı bir uygulama belirlendiği takdirde derhal müdahale edilecek.