Kredi Kartı Komisyonlarına İndirim Geldi! Milyonlarca Kişiyi İlgilendiren Haberi Bakan Duyurdu. Bankalardan İndirim Kararı

Kredi Kartı Komisyonlarına İndirim Geldi! Milyonlarca Kişiyi İlgilendiren Haberi Bakan Duyurdu. Bankalardan İndirim Kararı
Kamu bankaları, kredi kartı komisyon oranlarıyla ilgili olarak yeni bir karar alındı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, üç kamu bankasının, kart komisyon oranlarında indirime gittiğini açıkladı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) düzenlenen ‘STK İstişare Toplantısı’nda konuşan Bakan Bolat, 5 Ocak’ta Bankalar Birliği ile toplantı yaptıklarını, bu toplantı sonrasında ise üç kamu bankasının bir karar aldığını ifade ederek, üç kamu bankasının banka kartındaki komisyon oranını yüzde 2,39’a düşürdüğünü söyledi.

Akaryakıt istasyonlarında uygulanan komisyonun oranının da yüzde 2,25’e indirildiğini belirten Bolat, banka kartlarındaki post makinelerinin aylık ücretlendirmelerinin de yüzde 50 düşürüldüğünü bildirdi.

Bakan Bolat, "5 Ocak'ta Bankalar Birliği'yle toplantı yaptık. Onların istekleri oldu. Biz de karşı istekte bulunduk. Ve dedik ki, bu banka kartlarındaki komisyon oranlarını düşürün, akaryakıt alanındaki komisyon oranını düşürün diye. Şimdi üç kamu bankası, Ziraat Bankası Genel Müdürümüz bize bildirdi, bir karar aldılar. Banka kartındaki komisyon oranını yüzde 2,39’a düşürdüler aylık taksit olarak. Akaryakıt istasyonlarında da yüzde 2,25’e düşürdüler. Banka kartlarında, post makinelerindeki aylık ücretlendirmeyi de yüzde 50 indirim yaptılar. Hayırlı uğurlu olsun diyorum ben bu anlamda” dedi.

Etiketler :