Kerkük-Yumurtalık hattındaki patlama küresel piyasaları etkiledi! Petrol fiyatı yedi yılın zirvesinde

Kerkük-Yumurtalık hattındaki patlama küresel piyasaları etkiledi! Petrol fiyatı yedi yılın zirvesinde
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinden geçen Kerkük-Yumurtalık ham petrol boru hattında dün akşam meydana gelen patlama küresel petrol fiyatları yükseltti. Brent ham petrolün varili saat 7:31 itibariyle 88,51dolardan işlem görüyor.

BOTAŞ’tan dün gece yapılan açıklamada “(Hattın) yaklaşık 511’inci kilometresinde henüz sebebi belirlenemeyen bir nedenle patlama olmuş, patlama sonucunda yangın meydana gelmiştir” denmişti.

Patlamanın ardından küresel ham petrol fiyatları arzın daha da azalacağı endişeleriyle yedi yılın zirvesine çıktı. Brent ham petrolün varili saat 7:31 itibariyle 88,51dolardan işlem görüyor.

2.jpg

Dün akşam ne oldu?

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı Narlı Mahallesindeki bir elektrik direği, henüz bilinmeyen bir nedenle devrildi. Direk, bölgede bulunan bir petrol boru hattına isabet etmesi sonucu patlama meydana geldi.

Patlamanın ardından çıkan yangın, Kahramanmaraş-Gaziantep Karayolu'na da sıçradı. Yangın nedeniyle bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Yangın nedeniyle karayolu da çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı.

3.jpg

Hem havanın yağışlı olması, hem de müdahaleler sonucu yangının önemli ölçüde kontrol altına alındığı öğrenildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise yangına itfaiye ekiplerinin müdahalesi ve bölgede etkili olan kar yağışı ile beraber yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını söyledi.

Başkan Güngör, “Tahmin ediyoruz ki, büyük ölçüde kontrol altına alınan yangının kısa sürede söndürüleceğini söylüyor ekiplerimiz” dedi.

4.jpg

Alevlerin yerleşim yerine sıçramasından endişe ediliyor

Bölgeye çok sayıda itfaiye sevk edildiğini belirten Yılmazcan, şöyle konuştu:

"Olay yeri, ilçemize 17-18 kilometre mesafede. Tüm ekiplerimiz bölgede. Duruma hakimiz ama aldığımız ilk bilgilere göre yangının sabaha kadar devam etmesi bekleniyor. Narlı yerleşim yerine de yakın bir yer. En büyük korkumuz yerleşim yerlerine sıçraması. Tüm ekipler bölgede çalışıyor. Gaziantep'ten de takviye geliyor. Hava şartları çalışma şartlarını zorlaşıyor. Tüm ekibimize teşekkür ediyorum"