JP Morgan tarih verdi: Dolarda ralli bekleniyor

JP Morgan tarih verdi: Dolarda ralli bekleniyor
Fed'in faiz artırımı sinyallerinden destek bulan dolar için, ABD'nin önde gelen bankalarından JP Morgan'dan yeni tahmin geldi. Yapılan açıklamaya göre, faiz artırımıyla birlikte doların yükselişe geçmesi beklenirken, 1-2 ay sonrasında ise ralli yapması öngörülüyor.

New York merkezli ABD'li yatırım bankası JP Morgan, Fed'in açıklamalarının ardından destek bulan doların, faiz artırımı ile birlikte zirve yapacağını öngördü.

'1-2 ay sonra dolar zirvede olacak'

Bloomberg HT'nin haberine göre, JP Morgan'ın Kur Strateji Direktörü Daniel Hui tarafından yapılan açıklamada, doların yükselmesi için daha alan bulunduğu vurgulanarak, piyasaların keşif modunda olduğu ve Fed'in faiz artırımı açıklamasıyla doların 1-2 ay sonra zirveye ulaşacağı belirtildi.

jp-morgen.jpg

Hui açıklamasında piyasaların Fed'i yakalamaya çalıştığını, şu an yaşanılan sürecin daha önce hiç görülmediğini vurgulayarak, “Fed salgından kaynaklanan tedarik sorunları çözüldüğünde fiyat baskısının azalmasını bekliyor ama son zamanlarda bunun beklenenden uzun süreceğini düşünmeye başladı” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Fed Başkanı Jerome Powell’ın geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalarda, 2022 yılı içinde 5 kez faiz artırımına gidileceği beklentisi artmıştı.