İşte Gebze Halkalı tren hattı durak listesi ve ücreti!

İşte Gebze Halkalı tren hattı durak listesi ve ücreti!
Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı'nda bu sabah ilk seferler sorunlu başladı. TCDD durak sayılarına göre 6 farklı ücret tipi belirlemesine rağmen vatandaşlar bu sabah ücret iadelerini alamadı ve kısa mesafe için 5

Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı'nda bu sabah ilk seferler sorunlu başladı. TCDD durak sayılarına göre 6 farklı ücret tipi belirlemesine rağmen vatandaşlar bu sabah ücret iadelerini alamadı ve kısa mesafe için 5.70 TL ücret kesintisi yapıldı. Öğrenciden 1.25 TL yerine 2.70 TL bilet ücreti kesildi. Halkalı yönünden Yenikapı istasyonunda aktarma yapan vatandaşlar iade ücretlerini alamadı. Makinalar 'iade ücretiniz yoktur' uyarısını verdi.

Halkalı-Gebze Banliyö Hattı’nda en kısa mesafenin ücreti 2.60 TL olacak. Hattın iki ucu arasında yolculuk yapmanın ücreti ise 5.70 TL olarak belirlendi. Hatta metrobüste olduğu gibi duraklarda iade makineleri olacak. Buna göre en az ücret 1-3 durak arasında alınacak. 3 durak ve sonrasında ise yolculuk ücreti artacak.

GEBZE HALKALI HATTININ DURAKLARI NELER?

HATTIN SÜRESİ 115 DAKİKA OLACAK

İki hat arasındaki mesafeyi 185 dakikadan 115 dakikaya düşürecek olan proje kapsamında tüm altyapı ve istasyonlar yeniden inşa edildi. Söz konusu hatta 2 viyadük, 27 karayolu, 29 yaya alt geçidi, 21 karayolu, 12 yaya üst geçidi, 19 nehir geçiş köprüsü ve 60 menfez olmak üzere 170 sanat yapısı yeniden yapıldı.

ÖĞRENCİ BİLETİNE İKİ KATI ÜCRET

Fakat bu ücret tarifesi sabah saatlerinde düzgün bir şekilde uygulanmadı. Örneğin bu sabah Yeşilköy’den Yenikapı’ya giden vatandaşlardan 5.70 TL bilet ücreti alındı.

Öğrenci biletinin normalde 1.25 TL olması gerekirken öğrenci ücreti olarak 2.70 TL alındı. Yenikapı istasyonuna gelen vatandaşlar iade ücreti alamadıklarını öğrenince şaşkına döndü.

Vatandaş iade ücretini alamadığı için tepkisini sosyal medyadan da dile getirdi.