İşte bu yüzden akıllı telefonlarınızı arabada şarj etmeyi bırakmalısınız. İki tuzak var

İşte bu yüzden akıllı telefonlarınızı arabada şarj etmeyi bırakmalısınız. İki tuzak var
İşe arabayla gitmek , telefonunuzu USB üzerinden şarj etmek için mükemmel bir zaman gibi görünebilir . Ancak çaresiz değilseniz, araç kullanırken mobil cihazınızı şarj etmek büyük bir hata olabilir. İşte nedeni ...

Yeni başlayanlar için, aracınızdaki USB bağlantı noktası muhtemelen cep telefonunuzun gerçekte şarj olması gerekenden daha az akım sağlıyor . Sonuç olarak, telefonunuz zar zor şarj olabilir . BT şirketinde teknisyen olan uzman , "Birçok kişi işten eve dönerken 30 ila 60 dakikalık yolculuk sırasında telefonlarının çok yavaş şarj olduğunu (eğer varsa) fark edebilir" dedi. "Bunun temel nedeni telefonun, araç şarj cihazının sağladığından daha fazla enerji kullanmasıdır".

Uzman, ayrıca telefonunuzu şarj etmek için "daha hafif" bağlantı noktasını kullanmanın çok fazla güç çekebileceğini belirtiyor . Daha yeni model arabalar genellikle artık çakmaklarla birlikte gelmiyor, ancak çoğu arabada hâlâ çakmaklara güç sağlayan aynı 12V prizlerden bir veya iki tane bulunuyor. Çoğu 12V priz on ampere kadar güç sağlayabilirken çoğu şarj cihazı bir ila üç amper kullanır.

telefon-araba-sarj2.jpg

Sürüş sırasında mobil cihazınızı şarj etmek aracınızın aküsünün bitmesine neden olabilir. Motor kapalıyken aracınızın kontağını açık bırakırsanız ancak araçtaki radyoyu veya diğer bağlantıları kullanmaya devam ederseniz cihaz, aküden enerji çekecektir. Bu genellikle sağlıklı pillere sahip yeni araba sahipleri için önemli değildir, ancak arabanız daha eskiyse telefonunuzu USB bağlantı noktası üzerinden şarj etmekten kaçınmak isteyebilirsiniz.

Ne telefon şarjı çeşidi ne de cep telefonları için giderek yaygınlaşan endüktif şarj platformları aslında "pili yalnızca mevcut şarj seviyesinde tutmaktan" önemli ölçüde daha fazla akım sunamaz. Önemli bir çağrı yapılması gereken durumlarda bunları ilk yardım olarak değerlendirebiliriz.

telefon-sarj.webp

En önemlisi araç kullanırken telefonunuzu kullanmak güvenli değildir. Uzman, "Bir kişinin elleri direksiyondan veya gözleri yoldan ayrıldığında, bu durum kendisi ve yoldaki diğer kişiler için inanılmaz derecede tehlikeli hale gelir" diyor. Tavsiyemiz eve dönene kadar cep telefonunuzun fişini takmak için beklemenizdir.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi