İSO Başkanı'ndan Merkez Bankası’na tepki: Şaşkınlıkla izliyoruz

İSO Başkanı'ndan Merkez Bankası’na tepki: Şaşkınlıkla izliyoruz
İSO Başkanı Bahçıvan, "Dün faiz indirimine giden Merkez Bankası’nın, bugün elindeki kıymetli döviz kaynaklarını piyasaya sürmesini şaşkınlıkla izliyoruz." dedi.

Dolar tarihi zirvesini 17 ile yenilerken, euro 19 liranın üzerini gördü. Söz konusu seviyelerin ardından Merkez Bankası, bir kez daha döviz piyasasına doğrudan satım yönünde müdahaleye başladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) döviz müdahalelerinin ardından İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, Twitter hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Bahçıvan yaptığı açıklamada, "Dün faiz indirimine giden Merkez Bankası’nın, bugün elindeki kıymetli döviz kaynaklarını piyasaya sürmesini şaşkınlıkla izliyoruz." ifadesini kullandı.

Artan enflasyona rağmen faiz indirimlerine giderek döviz kurlarının üç ayda ikiye katlanmasına neden olan Merkez Bankası, elindeki ödünç dövizleri satarak kura müdahale etmeye çalışıyor.

Son iki haftada 4,5 milyar dolarlık rezerv satışına rağmen kurlar yukarı gitmeye devam ederken, bugün doların 17 lirayı aşması üzerine bir müdahale daha geldi.