İslam Memiş Altın Sahiplerini Uyardı: "Yalnızca Bir Gününüz Kaldı! Hazırlığa Başlayın"

İslam Memiş Altın Sahiplerini Uyardı: "Yalnızca Bir Gününüz Kaldı! Hazırlığa Başlayın"
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, haftanın ilk işlem gününde tarihi rekorunu kıran altın fiyatları hakkında önemli uyarılarda bulundu. Memiş, emtia piyasalarında önemli değişiklikler için yarını işaret ederek, yaşanacaklar hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Küresel piyasalarda artan kriz beklentisi, en büyük etkisini altın fiyatları üzerinde göstermeye devam ediyor.

Haftanın ilk işlem gününde yaptığı sıçrama ile 2148 doları gören ons altın, tarihi rekorunu kırmasının ardından saatler içerisinde aşağı yönlü bir düşüş gösterdi ve aynı gün içerisinde 100 doların üzerinde geriledi.

Kapalıçarşı'nın nabzını tutan altın piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, emtia tarafında yaşanacak önemli dalgalanmalar için yatırımcılara yarını işaret etti.

İslam Memiş'in altın sahiplerine yönelik uyarıları şu şekilde:

"Ons altın tarafında 2020 dolar destek seviyesini takip edeceğiz ve bu seviyeden yeniden bir yükseliş bekliyorum.

"GRAM ALTIN YIL BİTMEDEN 2000 LİRAYI GÖRECEK"

Gram altın/TL fiyatı şu anda 1950 lira seviyesinde. 1937 liraya kadar gerilemişti 1968 liradan. Tekrar yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini söylemiştim. Gram altında hedef 2000 lira seviyesi, Aralık ayında yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini söyleyebilirim.

"YARIN SON ŞANS! HAZIRLIĞA BAŞLAYIN"

Altında yükseliş yönündeki beklentim güncelliğini koruyor. Her zaman söylediğim gibi yıl boyunca değişiklikler yaşanır ama yılın sonunda altın ve gümüş yatırımcısını güldürür. Aralık ayının kapanışında emtia tarafında sert ataklar görebiliriz.

alt1.webp

Altın tarafında pazartesi günü yaşanan rekor yükselişin benzerleri gerçekleşebilir ve düşüşlerde olduğu gibi kademeli bir yükseliş süreci yaşanmayacak. Altın dakikalar içerisinde vurup geçiyor ve alım fırsatı vermiyor. Bu yüzden yapılacak en doğru hareket, yükselişler gelmeden pozisyon almak olacaktır. Geçtiğimiz hafta yaşanana benzer şekilde altın fiyatları haftanın ilk işlem gününde çok büyük bir sıçrama yaşayabilir. Bu nedenle yarına kadar altın defterini kapatmanız en doğru tercih olacaktır.


YENİ YILA GİRİLİRKEN EN ÇOK GÜMÜŞ GÜLDÜRECEK


Gümüş yıllardır yaptığı gibi yine senenin sonunda büyük bir sıçrama yaşayabilir. Ons gümüş 23.84 dolar seviyesinde. Hedefim ilk aşamada 24 sonrasında 26 dolar seviyesi. Gümüşün gramı için de benzer bir yükseliş yaşanacaktır.

gumus.jpg

Öyle görünüyor ki dolar/TL paritesi 2023 yılını 30 TL seviyesinde kapatacak. Bu nedenle hem döviz tarafında yaşanacak yükseliş hem de ons gümüşün fiyatında görülecek artışla gram gümüş fiyatlarında önemli bir yükseliş kapıda diyebiliriz.

Etiketler :