İkinci El Araç Alacaklar Dikkat: Fiyatlar Dipte!

İkinci El Araç Alacaklar Dikkat: Fiyatlar Dipte!
Otomobil piyasası fahiş fiyatlar yüzünden geçirdiği çalkantılı süreci geride bırakmaya hazırlanıyor. İkinci el piyasasında, yüzde 15 ila 20 bandında yaşanan indirimlerin sevindirici olduğunu ve daha da sürebileceğini sektör temsilcileri tarafından açıklandı.

İkinci el otomobil, sıfır otomobil almak isteyen vatandaşın beli büküldükçe büküldü. Piyasadaki fahiş fiyat artışı bu süreçte durmuş gözüküyor.

Sektörle ilgili gelen açıklamalarda yaşanan indirim dönemi yüzleri güldürüyor.

FİYATLARDA DÜŞÜŞ VAR

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, "Sıfır otomobilde sağlanan indirim doğal olarak ikinci el otomobile de yansıyarak, sıfır/ikinci el araç arasındaki fiyat makası olması gerektiği seviyeye geldi. Fahiş fiyatlamanın tamamen ortadan kalktığı süreçte, reel fiyat üzerinden %10-15 civarı indirim ortamı sağlandı. Örneğin bugün geçmişte reel fiyatı 1 milyon TL olan otomobiller 850 ila 900 Bin TL arası alıcı buluyor. Krediye erişimde yaşanan güçlükler ve mevduat oranları gibi sebepler neticesinde reel tüketici talebinde düşüş söz konusu. Krediye erişimde tekrar sağlanacak kolaylıklar piyasamızı hareketlendirecektir." dedi.

ARAÇ ALACAKLARA TAVSİYE

Araç almak isteyenlere tavsiye veren Ertemel, "Sıfır otomobilde %20 ikinci el otomobilde de %10-15 gibi çok ciddi indirimlerin yapıldığı bir süreç içerisindeyiz. İkinci el ve sıfır araç fiyatlarında denge sağlanmış durumda. Fiyatlar noktasında halk deyimi ile ‘dibin dibi’ olarak tabir edilen, en düşük seviyenin sağlandığı kanaatindeyiz. Otomobil almak isteyen vatandaşlarımız içerisinde bulunduğumuz dönemde, bu en uygun fiyatları değerlendirerek ihtiyaçları doğrultusunda otomobil alabilirler." dedi.

Etiketler :