Hükümetin 3600 ek gösterge oyunu! Memurlara büyük şok

Hükümetin 3600 ek gösterge oyunu! Memurlara büyük şok
Hükümet 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’nda kapsamlı değişikliğe hazırlanılıyor. Devlet Memurları Kanunu’nda yapılacak değişikliklerle iş güvencesini alabildiğine sınırlandıracağını vurguladı.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre; hükümet uzun zamandır beklettiği memurlara 3600 ek göstergeyi seçim sonrasında gerçekleştirilecek “personel reformu” içerisinde ele alacağını açıklarken, 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’nda kapsamlı değişikliğe hazırlanıyor.

Değişiklik içerisinde kamu çalışanlarının iş güvencesinden, performansa dayalı ücretlendirmeye kadar birçok düzenlemenin gündeme gelmesi bekleniyor.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, yasa değişikliği ile iş güvencesinin ortadan kaldırılacağına, tüm personelin sözleşmeli yapılacağına dikkat çekerek, “Hükümet kamu reformuyla devlet memurluğunu ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Güvence ortadan kalktığı zaman zaten 3600 diye bir sorun kalmayacak ki. Memur kendi derdine düşecek” dedi.

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı geçtiğimiz günlerde, “Türkiye’de Personel reformu olması gerekiyor. İnsanların 3600 ek göstergeyi bu kadar söylemelerinin nedeni bir çıta atlama olarak görülmesinden bu kadar gündeme geliyor. Bunlar personel sistemi içerisinde değerlendirilecek konulardır. Nisan-Mayıs civarında bu gelişmeler yaşanır” demişti. AKP’nin bu söylemiyle 3600’ün kapsamlı personel reformu içerisinde ele alınacağı da netleşti.

KIRMIZI ÇİZGİ

Türkiye Kamu-Sen’in “kırmızı çizgisi” de iş güvencesi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Osman Eksert 657 ile ilgili zaman zaman gündeme gelen tartışmalar olduğuna işaret ederek, “Bu noktada elbette bizim kırmızı çizgimiz bellidir, o da iş güvencesidir” dedi.

KESK de, AKP’nin Devlet Memurları Kanunu’nda yapılacak değişikliklerle iş güvencesini alabildiğine sınırlandıracağını vurguladı.

 

Etiketler :