Geçinemeyen işçi, memur ve emekliden, iktidara ilginç beddua: "Verdiğiniz zam kadar..."

Geçinemeyen işçi, memur ve emekliden, iktidara ilginç beddua: "Verdiğiniz zam kadar..."
Enflasyonun altında kalan zam oranlarına isyan eden vatandaş, iktidara "Alacağınız oy verdiğiniz zammı geçmesin!" mesajını verdi.

Son bir yılda giyimden ulaşıma, gıdadan haberleşmeye kadar her şeye zam geldi. Ancak emekliler ve kamu çalışanları bekledikleri maaş zammını alamadı. Geçen ocak ayında; işçi emeklisinin maaşına yüzde 10.19, memur ve memur emeklisinin maaşına ise yüzde 10.69 zam yapıldı. Zam oranlarına tepki gösteren vatandaşlar, seçim öncesi sosyal medyada 'Alacağınız oy, verdiğiniz zam oranını geçmesin' kampanyası başlattı. Büyük ilgi gören kampanyaya Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) da destek verdi. Vatandaşlar, iktidara şu mesajlarla seslendi:

• Enflasyonun yüzde 20'nin üzerinde olduğu bir ülkede emekliye yüzde 10 zam verip seçimde yüzde 50 oy bekliyorsunuz. Alacağımz oy oranı emekliye verdiğiniz zam oranım geçmesin inşallah. Emeklilikte yaşa takılanların ahı indirir.

• Alacağınız oy, emekliye verdiğiniz zam oranını geçmesin. Mutfakda yangın var. Yetmiyor yetişmiyor. 31 Mart seçimlerinde alacağınız oy emekliye verdiğiniz zam dan az olur inşallah.