Hanımların Sevilen Tercihiydi: Ünlü Yağ Üreticisi Satışa Çıkıyor

Hanımların Sevilen Tercihiydi: Ünlü Yağ Üreticisi Satışa Çıkıyor
Son yıllarda gelen zamlarla birlikte ayçiçek yağı fiyatları artmaya devam ederken, sürpriz bir haber Türkiye'nin önde gelen yağ üreticisi Oruçoğlu Yağ'dan geldi. Sektörün önde gelen aktörleri arasında yer alan firmaya ait 71 dönüm arazi üzerine kurulu fabrika, icradan satışa çıkarılacak.

Türk lirasının ani değer kaybı nedeniyle çok sayıda üründe dikkat çeken zam kararları alınmaya devam ediyor.

2021 yılında Türkiye'de yaşanan ayçiçek yağı krizi büyük yankı uyandırmış, Türkiye, arz talebine yetişememesi üzerine Rusya'dan tonlarca ayçiçek yağı ithal etmişti. O dönemden bu yana fiyatları katlanarak artan ayçiçek yağı, mutfakta olmazsa olmaz gereçlerden biri olmasından ötürü vatandaşların cebini yakmaya devam ediyor.

Yağ şirketleri bu süreçte gelirlerini misli ile artırmış olsa da, Türkiye’nin en eski yağ fabrikalarından biri olan Afyon’da kurulu Oruçoğlu Yağ’ın fabrikasının icradan satışa çıkacağının açıklanması sektörde büyük bir şaşkınlık yarattı.

ayc4.webp854 MİLYON LİRAYA İCRADAN SATILACAK

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre; Temelleri 1968 yılında atılan ve şirkete ait olan dev tesis 17 Nisan’da icradan satışa çıkarılacak. İlk ihalede alıcı çıkmaması halinde ihale 15 Mayıs gününe bırakılacak.

Oruçoğlu Yağ fabrikası için belirlenen bedel ise 854 milyon 388 bin TL olarak kayıtlara geçti. Şirketin iflas pençesinde olup olmadığı merak konusu haline gelirken, Oruçoğlu Yağ Genel Müdürü Rıfat Tekbaş, konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ayc5.jpgSATAN DA BORÇLANAN DA AYNI TARAF

Konuya ilişkin açıklamalarına devam eden Tekbaş, satışın mali bir sorundan kaynaklanmadığına işaret ederek "Satışı isteyen tarafda da 'borçlu' görünen taraf da aynı isme sahip. Burada, Dubai'deki şirket ile ilgili çözülmesi gereken prosedürsel bir işlem var. Dolayısı ile, hukukçularımız böyle bir yöntemi uygun gördü. Günün sonunda değişen bir durum olmayacak" diye konuştu.