Günde 1 Ton Petrol Su Yüzüne Çıkıyordu! Bakanlık Hiç Beklenmedik O Kent İçin Müjdeyi Verdi

Günde 1 Ton Petrol Su Yüzüne Çıkıyordu! Bakanlık Hiç Beklenmedik O Kent İçin Müjdeyi Verdi
Geçtiğimiz yıl Karadeniz'den alınan su örneklerinde petrol emarelerine rastlanmıştı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) analize gönderilen suyun sonuçları bilim insanlarının tahmin ettiği yönde çıkmıştı. Şehirde bir takım temaslarda bulunan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, müjdeli haberi açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğalgaz ve petrol aramalarına ilişkin 'Başka keşiflere, özellikle Karadeniz'de yeni keşiflere ihtiyacımız var. Bu anlamda Rize açıklarında, hepinizin malumu basından da takip ediyorsunuz, bir arama programımız içerisinde var. Belki petrol emareli olduğunu düşündüğümüz bir sondajımızı yapmayı en kısa zamanda hedefliyoruz.' dedi.

ARAŞTIRMALAR GEÇTİĞİMİZ YILDAN BERİ SÜRÜYORDU

Uydu ve jeofizik veriler ışığındaki değerlendirmelerin ardından Çayeli açıklarından da örnek aldığını ifade eden Gümüşhane Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nafız Maden;

"Doğal petrol sızıntısı varlığına şahit olduk. Bununla ilgili olarak aldığımız örnekler üzerinde analizler yapılacak ve kalitesi tespit edilmeye çalışılacak. Bu çalışmanın amacı, Türkiye'nin petrol ve doğal gaz potansiyelinin ortaya çıkarılmasıdır. Nerelerde petrol var, biz de akademik olarak TPAO'ya yardımcı olabilir miyiz, onunla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Türkiye'nin nerelerinde petrol sızıntısı var, bunların haritalanmasına yönelik olarak yaptığımız çalışmaların bir devamı. Analizlerin ardından, Çayeli açıklarında da petrol potansiyelinin belirlenmesi için TPAO'nun bu bölgeye gelmesini ve sismik çalışma yapmasını arzu ediyoruz. Bunun akabinde de sondaj çalışmaları sonucunda bu bölgeden petrol çıkmasını ümit ediyoruz."

2023-eylul-aa-32137839.jpg