Evlenecekler Kara Kara Düşünüyor! Yemekli Düğünlerde Kişi Başı Fiyatlar Dudak Uçuklattı
Düğün sezonu yaklaşıyor ve yemekli düğünlerin yerini daha ekonomik ve sade törenler almaya başlıyor. Maliyetlerin artmasıyla birlikte, çiftler düğün menülerini gözden geçiriyor. Artık pahalı ve şatafatlı organizasyonlar yerine daha ekonomik seçenekler tercih ediliyor. Kimi çiftler ise geleneksel düğünlerinden ödün vermeden, menülerini revize ederek maliyetleri azaltmaya çalışıyor.
EVLENECEKLER KARA KARA DÜŞÜNÜYOR
Hazır yemek sektörü, yaz aylarında artan düğün ve nikah törenleriyle birlikte hareketlenerek talebin iki katına çıkmasını bekliyor. Yemekli organizasyonların maliyetlerinin artmasıyla birlikte, düğün salonları çiftlere farklı seçenekler sunmaya başladı. Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Başkanı Hüseyin Bozdağ, sektörün beklentilerini değerlendirerek yemekli düğün ve nikah törenlerine ilişkin önemli bilgiler paylaştı.
DÜĞÜN YEMEKLERİNDE LİSANS UYARISI GELDİ
Düğün sezonunda işleri yemek olmayan fırsatçıların ortaya çıktığını savunan Bozdağ, en çok zehirlenme vakalarının düğün yemeklerinde görüldüğünü söyledi. Bozdağ, bu durumun önüne geçmek için vatandaşları, özellikle YESİDEF'e bağlı ve Tarım ve Orman Bakanlığından lisanslı firmaları tercih etmeleri konusunda uyardı.
DÜĞÜN YEMEKLERİ KİŞİ BAŞI 1000 LİRAYA DAYANDI
Bozdağ, düğün ve nikah törenlerinde sunulan yemek hizmetinin 350 ila 650 lira bandında değiştiğini aktardı. Ordörv tabağının ardından genellikle paçanga böreğinin tercih edildiğini belirten Bozdağ, "Düğün sahipleri et yemeği isterse fiyat 800 liraya çıkıyor. Tavuk yemeği isterse 600 liraya düşüyor. İnsanlar bu ekonomik şartlarda ucuz olduğu için genellikle tavuk tercih ediyor." dedi.
"SEKTÖRÜMÜZ DÜĞÜN SEZONUNA HAZIR"
Federasyona bağlı firmaların büyük bir bölümünün yazın açık alanda hizmet sunduğunu anlatan Bozdağ, "Açık alanda da beş yıldızlı otel konforunda yemek vermeye çalışıyoruz. Bizim sektörümüz düğünler için her zaman hazır. Toplu yemekler gönül rahatlığıyla bizim şirketlerimizden alınabilir." diye konuştu.
“TALEP BU SENE 2 KATA ÇIKABİLİR”
Kovid-19 salgınının ardından, hazır yemek sektörü açısından geçen yılın verimli geçtiğinin altını çizen Bozdağ, "Bu sene ekonomik şartlardan dolayı maliyetler yükselse bile talebin geçen senenin iki katına çıkabileceğini düşünüyoruz." ifadesini kullandı.