Evlenecek Çiftleri Taksit Endişesi Sardı: Çeyiz Alışverişleri Öne Çekildi

Evlenecek Çiftleri Taksit Endişesi Sardı: Çeyiz Alışverişleri Öne Çekildi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kredi kartı harcamalarıyla ilgili yaptığı açıklamalar, bazı tüketiciler tarafından taksit sınırlaması olarak yorumlandı. Bu durum, özellikle çeyiz alışverişinde bulunanlar arasında endişe yarattı. Sektör temsilcileri evlenecek çiftlerin çeyiz alışverişini taksit endişesi nedeniyle öne çektiğini söyledi.

Düğün sezonu geldi evlenecek çiftleri çeyiz alışverişi endişesi sardı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kredi kartı harcamalarıyla ilgili yaptığı açıklamalar, bazı tüketiciler tarafından taksit sınırlaması olarak yorumlandı. Bu durum, özellikle çeyiz alışverişinde bulunanlar arasında endişe yarattı.

Ekonomim'den Selenay Yağcı'nın haberine göre Media-Markt Türkiye CEO'su Hulusi Acar, 'taksit sınırlaması olabilir' söylentilerinin vatandaşı etkilediğini belirtti.

eyiz.jpg

GEÇEN YILIN MART AYINDAN DAHA FAZLA ALIŞVERİŞ

Sektörde çeyiz alışverişinin nisan-mayıs ayları olduğunu dile getiren Acar, mart ayındaki beyaz eşya alışverişinin geçen yıla oranla daha yüksek olduğunu dile getirdi. Acar, "Satışlar nisandan da daha yüksek seyretti. Bazı tüketiciler nisanda zaten alacağız, riske atmayalım diye martta alışveriş yaptı. Nisan ayında bir durgunluk oldu. Mayısta yine dengelenme var" dedi.

eyiz1.jpg

SADECE TAKSİT ENDİŞESİ DEĞİL ZAM BEKLENTİSİ...

Acar, sadece taksit endişesi değil, enflasyon ve döviz artışı ile seçimden sonra zam gelecek beklentisinin de talebi bir miktar öne çekmiş olabileceğini ifade etti. Tüketicinin artık ihtiyaçlarının ertelemediğini söyleyen Acar, yılın ilk çeyreğinde adetsel büyümenin yanında ciroda enflasyon ve fiyat artışlarının etkisiyle yüzde 100 büyüme yaşandığını belirtirken, ikinci çeyrekte büyümenin yavaşlayarak yüzde 8-10’lara gerilediğini ve şu anda geçen yılla başa baş gittiğini söyledi.