Eşi Sayesinde Milyon Dolar Kazandı! Ama Ocağı Söndü

Eşi Sayesinde Milyon Dolar Kazandı! Ama Ocağı Söndü
Teksaslı adam, evde çalışan eşinin iş görüşmelerini dinleyerek borsada 1.76 milyon dolar kazandı, eş şaşkına döndü, boşanma davası açtı.

ABD'nin Teksas eyaletinde yaşayan bir adam, evde çalışan eşinin iş görüşmelerini gizlice dinleyerek borsada 1.76 milyon dolar (yaklaşık 54 milyon TL) kazandığı iddiasıyla suçlanıyor.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Tyler Loudon adlı kişinin, eşinin telefon konuşmasında duyduğu bir şirketin başka bir büyük şirkete satılacağı bilgisini kullanarak hareket ettiğini belirtti.

Loudon, büyük birleşme öncesinde 46,450 hisse senedi alarak 1.76 milyon dolarlık kar elde etti. Kendisine "Sen çok fazla çalışıyorsun. Bu kadar çok çalışmana gerek kalmayacak kadar para kazanmak istedim" diyerek durumu itiraf ettiği öğrenildi.

Olayın ardından eşi şaşkına döndü ve hemen durumu şirketine bildirdi. Ancak bu itirafın kovulmasını engellemediği bildirildi.

Eş, daha sonra kocasına karşı boşanma davası açtı. Loudon iddiaları reddetmedi. Mahkeme kararıyla, Loudon'un eşi, belirlenecek bir para cezasının yanı sıra kârını faiziyle birlikte geri ödemek zorunda kalabilir.

Etiketler :