Erdoğan'ın 'şifa reçetesi'ni enflasyon vurdu

Erdoğan'ın 'şifa reçetesi'ni enflasyon vurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın martta Tokat'ı ziyareti sırasında çiftçilere verdiği 'şifa reçetesi' de enflasyondan nasibini aldı. Reçetenin maliyeti dört kişilik aile için 2 bin lirayı aştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 27 Mart’ta Tokat'taki ziyaretinde bir şifa reçetesi paylaştı. Manda yoğurdu, birkaç kaşık yulaf, birkaç kaşık kestane balı, 4-5 tane de Medine hurmasını karıştırıp yatmadan önce bunu ara öğün olarak tükettiğini anlatan Erdoğan’a bütçe görüşmelerinde 8 ay sonra o menü hatırlatıldı.

Gazete Duvar'ın Duvar Arkası'nda aktardığına göre, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, “Manda yoğurdunun kilosu 50 ile 80 lira arasında, kestane balının kilosu tam 800 lira olmuş, Medine hurmasının kilosu 200-250 lira, yulaf ezmesi de 120 lira civarında…. Yani bu şifa reçetesinin 4 kişilik bir aileye en iyimser bütçesi 2 bin 220 lira. Yani bir asgari ücretli bunu almak isterse ara öğünde, ana öğünlerde aç kalır sayın milletvekilleri” dedi.

Ne olmuştu?

Tokat'ta çiftçileri ziyaret eden Erdoğan, mevcut ekonomide tepki çeken şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şimdi ben bir şey tavsiye edeceğim. Ben şunu yapıyorum, her akşam yatarken manda yoğurdu. Manda yoğurdu hakikaten kalitedir, çok iyidir. Onun içine şöyle Medine hurması doğrarım, üç tane veya beş tane. Ona biraz kestane balı ve bir de içine yulaf ezmesi atarım. Bu dörtlüyü karıştırarak yer yatarım. Şifa."

Etiketler :