Erdoğan’ın görevden aldığı Merkez Bankası yöneticisinden dolar paylaşımı: Bir an önce dönmemiz gerekiyor

Erdoğan’ın görevden aldığı Merkez Bankası yöneticisinden dolar paylaşımı: Bir an önce dönmemiz gerekiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'faiz indirin' çağrısına karşı çıktığı için geçen ay görevden alınan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu üyesi Prof. Dr. Semih Tümen, faiz düşürülmesi sonrası Türk Lirası'nda yaşanan değer kaybına ilişkin "Başarı şansı olmayan bu irrasyonel deneyi bir an önce terketmeli" diyerek eski başkan Naci Ağbal'ın yazısını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 25 Mayıs'ta Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atanıp 13 Ekim'de görevden alınan Semih Tümen, Erdoğan’ın dün akşamki kur ve faiz açıklaması sonrasında bugün Türk lirasında çok sert yaşanan değer kaybına adeta isyan etti.

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Tümen, “Başarı şansı olmayan bu irrasyonel deneyi bir an önce terkedip Türk lirasının değerini koruyacak, Türk halkının refahını gözetecek kaliteli politikalara bir an önce dönmemiz gerekiyor” dedi.

“Bunu nasıl yapacağımızı yeniden hatırlamakta fayda var” diyen Tümen, Naci Ağbal’ın 19 Eylül’de yaptığı paylaşımı alıntıladı.

whatsapp-image-2021-11-23-at-12-27-45.jpeg

Tümen'in paylaştığı Ağbal'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“2021 yılı sonunda enflasyonun yüzde 9,4 seviyesine düşmesini hedefliyoruz. Ocak ayında sıkı parasal duruşumuzu korurken bu duruşun uzun bir müddet sürdürüleceğini ve gerekirse ilave faiz artışı yapılabileceğini belirterek sözle yönlendirmede bulunduk. Bu süreçte yaptığımız açıklamalarda ise mevcut enflasyon riskleri karşısında bu yıl içinde faiz indirimini uzun bir süre gündeme almamızın mümkün görünmediğini belirterek sözle yönlendirmemizi belirgin bir şekilde güçlendirdik”