Erdoğan, 3600 ek gösterge için yine tarih verdi

Erdoğan,  3600 ek gösterge için yine tarih verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğretmenlerimizi de kapsayan 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi ve 50 Ar-Ge Merkezi'nin Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, 3600 ek gösterge için tarih verdi.

Erdoğan, şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğretmenlerimizi de kapsayan 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bir dönem evlatlarımız arasında öz-üvey ayrımı yapan politikaların izleri tamamen silinmiştir. Hangi lisede okursa okusun, devletimizin nazarında evlatlarımızın tamamı eşittir, aynı hak ve imkanlara sahiptir. Mesleki eğitim merkezi öğrencilerinin 4 yıl boyunca aldıkları ücretlerin işveren üzerindeki yükünü kaldırıp, bu yükü devlet olarak biz üstleniyoruz. Lise ve üniversite mezunu gençlerimize istedikleri bir alandaki mesleki eğitim merkezi programını tamamlama, iş gücü piyasasına geçme imkanı getiriyoruz. Mesleki eğitim merkezlerimizin son sınıfına kalfa olarak devam eden öğrenciler, asgari ücretin üçte biri kadar değil yarısı kadar ücret alacak."

3600 ek gösterge nedir?

Ek gösterge, memurların aylık ücret ve emekli maaş ile ikramiyelerinin belirleyici değeri. Ek gösterge rakamları, unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre değişiyor. Ek göstergesi 3600 olan bir memur, ek gösterge değeri daha düşük olan bir meslektaşından daha yüksek maaş ve emeklilik kazanıyor. Ek gösterge değerindeki artış maaşı artırıyor ancak asıl etkiyi emeklilik maaşı ve ikramiyesine yapıyor.

Kaynak:AA