Emin Çapa: Sayın Erdoğan'a da suç duyurusu yapılacak mı?

BDDK'nın hakkında suç duyurusunda bulunduğu ekonomistlerden biri olan Halk TV Programcısı Emin Çapa, dün akşamki programında, "Benim hakkımda suç duyurusunda bulunmuş ayrıntısını bilmiyorum fakat eğer suç piyasayı manipüle ederek halkı aldatarak, bir şey yapmasını istemekse bunun dik alasını yapan kişi sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Buyurun suç duyurusu bekliyorum" dedi.

Emin Çapa, Halk TV'de Dünyanın 1001 Hali programında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat” programına ilişkin, "Sizin açıkladığınız programa güvenip dövizlerini niye bozmuyorlar? Niye azalmıyor bankalardaki döviz? Peki döviz nasıl düştü insanlar satmadıysa? Birileri döviz satmış olmalı... Sakın Merkez Bankası'nın olmayan dövizlerini satmış olmayasınız?" dedi.

'Merkez Bankası'na da suç duyurusunda bulunun'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "Bir kuruş satmadı kamu kurumları" ifadesini hatırlatan Çapa, "Merkez Bankası'nın son verileri sizi yalanlıyor. Siz bir suç duyurusunda bulunun BDDK'ya ardından Merkez Bankası'na da suç duyurusunda bulunun. Çünkü Merkez Bankası'nın resmi verileri dövizin eridiğini söylüyor" dedi.

'Sayın Erdoğan'a da suç duyurusu yapılacak mı?'

"Suç duyurusunda bulunacaksınız öncelikli kimin hakkında bulunacaksınız ben şimdi size göstereceğim" diyen Çapa şunları söyledi:

"Ben çok istiyorum benim hakkımdaki suç duyurusu davaya dönüşsün. Bakalım benim mahkemede söyleyeceklerimi dinlemek ister misiniz? Mahkeme kayıtlarına Emin Çapa'nın söyleyeceklerini, resmi kurumlardan gelmesini isteyeceği verilerin gelmesini, halkın önüne dökülmesini ister misiniz?

O iki gecede kimler satış yaptı ben onların mahkemeye sunulmasını isterim. Bunu ister misiniz? İktidar değişmeden... İktidar değiştikten sonra bunlar zaten ortaya çıkacak.

Benim hakkımda suç duyurusunda bulunmuş ayrıntısını bilmiyorum fakat eğer suç piyasayı manipüle ederek halkı aldatarak, bir şey yapmasını istemekse bunun dik alasını yapan kişi sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Buyurun suç duyurusu bekliyorum. "