Emekliye ikramiye zammı geliyor! İkramiyeye ne kadar zam yapılacak? 2024'te ikramiye hangi tarihte verilecek? İşte ayrıntılar...

Emekliye ikramiye zammı geliyor! İkramiyeye ne kadar zam yapılacak? 2024'te ikramiye hangi tarihte verilecek? İşte ayrıntılar...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaş farkı ödeme tarihlerini açıkladı. SGK ve Bağ-Kur emeklileri ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarının ödemesine yarın başlanıyor. 2024'te emeklinin bayram ikramiyesi de zamlanacak. Peki zamlı ikramiye ne kadar olacak? İkramiyeler ne zaman ödenecek? İşte ayrıntılar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın SGK ve Bağ-Kur'luların emekli maaş farkı ödeme tarihlerini açıklaması sonrası hangi emeklinin ne kadar ek zamlı maaş farkı alacağı çok merak ediliyor. Emekliye zam düzenlemeleri Meclis'te yasalaştı ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Bununla beraber emekli maaşı ek zam farkı ödeme tarihleri de açıklandı.

SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı enflasyon farkıyla yüzde 37,57 olarak belirlenmiş daha sonra bu oran yüzde 42,6'ya çıkarılmıştı. Ancak memur emeklilerinin yüzde 49,25 zam alacak olması nedeniyle arada yine bir fark oluşmuştu. Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamayla tüm emeklilerin yüzde 49,25 zam alacağını duyurmuştu. Böylece tüm emekliler için zam oranı eşitlenmişti.

1.webp

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN TL'YE YÜKSELTİLDİ

En düşük emekli maaşı ise 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildi. Kanun teklifi Meclis'te yasalaştı ve Resmi Gazete'de yayımlandı. SGK ve Bağ-Kur emekli maaşları yüzde 37,57'lik zamma göre ödendi. Ek zam düzenlemeleri ile oluşan maaş farkları ayrıca ödenecek.

SGK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİNİN ZAM FARKI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emekliler Ocak ayında yüzde 37,57'lik artışa göre maaş aldı. Ek zam sonrası 11,68 puanlık fark hesaplara yatırılacak. Milyonlarca emekliyi ilgilendiren ek zam ödeme tarihlerini Bakan Işıkhan duyurdu. SGK kapsamında emekli olanlar için zam farkı ödemesi yarın yapılacak. Bağ-Kur kapsamında emekli olanlar için aylık fark tutarı ödemesi 7 Şubat'ta hesaplara yatırılacak.

4.webp

KÖK MAAŞ TABLOSU

7.500 liranın altında kalanların kök maaşı yüzde 49,25'lik artış ve yüzde 4 ek ödeme ile 11 bin 641 lira alacak. Kök aylığı 10 bin lira seviyesinde olan bir emeklinin yeni aylığı 15 bin 522 lira, 12 bin 500 lira olanın 19 bin 402 lira, 15 bin lira olanın 23 bin 283 lira, 20 bin lira olanın da 31 bin 44 lira olacak.

KİM NE KADAR MAAŞ EK ZAM FARKI ALACAK?

* Maaşı 10 bin TL olanlara 1168 TL maaş farkı yatırılacak.

* 12 bin TL olanlara 1402 TL maaş farkı yatırılacak.

* 15 bin TL olanlara 1752 TL maaş farkı yatırılacak.

*17 bin TL olanlara 1985 TL maaş farkı yatırılacak.

*20 bin TL olanlara 2 bin 336 TL maaş farkı yatırılacak.

*25 bin TL olanlara 2 bin 920 TL maaş farkı yatırılacak.

8.jpg

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Sabah Gazetesi'nden Mete Dirice'nin haberine göre, emekli bayram ikramiyesilerinin artışı için Meclis düzenlemesi gerekiyor. Burada hükümet teknik ve bütçe çalışmalarını yaptıktan sonra TBMM'ye yasa teklifi verilecek ve emekliler 2024 yılında ikramiyelerini zamlı olarak alacak.

EMEKLİ İKRAMİYESİNE ZAM İÇİN EN GÜÇLÜ FORMÜL...

Emekli ikramiyelerindeki artış için en güçlü formül yüzde 50 artış oldu. Eğer bu ihtimal gerçekleşirse emekliler 3 bin lira bayram ikramiyesi alacak. Böylece Temmuz emekli maaşı zammı öncesi tüm emekliler hesaplarında 6 bin lirayı görmüş olacak.

ZAMLI İKRAMİYELER NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Ramazan Bayramı 10 Nisan Çarşamba günü. Dolayısıyla bayram ikramiyesi ödemeleri 1-7 Nisan arasında ödenecek. Yani Meclis düzenlemesinin de Mart ayında tamamlanıp yasanın Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor.

Etiketler :