Emekliler İçin 7 Düzenleme Yolda

Emekliler İçin 7 Düzenleme Yolda
Hemen her seçimde emekliyi dilinden düşürmeyen iktidar şimdi de yeni adım atmaya hazırlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yerel seçimlerin ardından 7 alanda destek ve düzenleme yapacağını bildirdi.

NTV'de yer alan habere göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2024'ün "Emekliler Yılı" ilan edilmesinin ardından 16 milyona yakın emekliye yönelik yeni düzenlemeler için çalışmalara başladı.

7 alanda yeni destekleri içeren yasa teklifinin 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Meclis gündemine gelmesi bekleniyor. Düzenlemelerin emeklilerin 'sosyal hayata katılımını kolaylaştırmayı ve gelirlerini artırmayı' hedefliyor.

2.jpg

NTV'de yer alan habere göre emekliler için yerel yönetimlerle protokoller yapılacak. Su faturalarında indirim, ücretsiz ya da indirimli toplu taşıma, belediye tesislerinden ayrıcalıklı yararlanma gibi düzenlemeler için görüşmelerin yürütüldüğü ileri sürüldü.

6-001.jpg

Kulis bilgilere göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile protokol imzalanarak, başta düşük maaşlılar olmak üzere tüm emeklilerin doğalgaz ve elektrik faturalarının indirimli olması da sağlanacak.

emekliye-seyyanen-zam-icin-sgk-uzmanindan-dikkat-ceken-aciklama-secim-oncesi-seyyanen-zam-gelecek-mi.jpg

Uçak ve tren biletlerinde emeklilere indirim yapılması için de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile hazırlıklar yürütülüyor.

Sosyal aktiviteler kapsamında da müze ve ören yerlerine girişte ayrıcalık sağlanması için planlama yapılıyor.

mali-anestezi-toplumda-yayginlasiyor-insanlar-odedigi-vergiden-habersiz-2487-dhaphoto1.jpg

Etiketler :