Ekonomist Oğuz Oyan Türk-İş'e seslendi: Sen meydanlara çıkacak muhatapsın!

Ekonomist Oğuz Oyan, Halk TV'de asgari ücrete ek zamma ilişkin Türk-İş'e seslenerek, "Masaya da oturan bir tek senin konfederasyonun. Bakanın çağırmasını ya da cumhurbaşkanının bir şey açıklamasını bekleyecek durumda değilsin. Sen onun üzerine tazyik, baskı yapacak makamsın. Meydanlara çıkacak, talep edecek makamsın" dedi.

Ekonomist Oğuz Oyan, Halk TV'da Can Coşkun ile Haber Masası'nın konuğu oldu.

'Türkiye'nin elinde enflasyonu indirme araçları vardı ve kullanmadı'

Oyan, enflasyon oranlarının en yüksek olduğu 10 ülke arasında Türkiye'nin yüzde 61.14 ile 7. sırada yer almasına ilişkin, "Tablonun başında görünen Venezuela, hiperenflasyondan buraya geriledi. Onla karşılaştırılamaz. Türkiye daha 6 ay önce Arjantin ile bile karşılaştırılamaz sayılan bir ülkeydi. Arjantin önemli bir krizden geçiyordu. Şimdi bakın Arjantin bizden daha iyi durumda. Kaldı ki Türkiye'de bir enflasyon rezervi birikmiş vaziyette. Potansiyel olarak baktığımızda Türkiye bundan daha da yukarı gidecek. Türkiye'nin elinde enflasyonu indirme araçları vardı ve kullanmadı. Şimdi hala var ve kullanması gerekiyor. Bunu yapmamak Türkiye'yi müthiş bir gelir dağılımı bozukluğu içine sokuyor." dedi.

'Sen meydanlara çıkacak muhatapsın'

Türk-İş'e seslenen Oyan şöyle devam etti:

"Kendi açıkladığı yüzde 76'ydı enflasyonu ama 'Biz çağırmıyoruz' diyor ilave zam için. Böyle bir şey olur mu? Esas sensin muhatap. Masaya da oturan bir tek senin konfederasyonun. Bakanın çağırmasını ya da cumhurbaşkanının bir şey açıklamasını bekleyecek durumda değilsin. Sen onun üzerine tazyik, baskı yapacak makamsın. Meydanlara çıkacak, talep edecek makamsın ve üstelik yılda 2 kere değil 4 kere böyle enflasyon karşısında ücretlerin ayarlanması gerekir. "