Dolar Sahipleri Ters Köşe Oldu: Herkesin Tahminlerini Boşa Çıkaracak Açıklama!

Dolar Sahipleri Ters Köşe Oldu: Herkesin Tahminlerini Boşa Çıkaracak Açıklama!
ABD merkezli banka Wells Fargo, Türk lirasına yönelik yayınladığı yeni raporda piyasa beklentilerinin oldukça dışına çıktı. Mart ayı itibarıyla TL'de güçlü bir toparlanma yaşanacağını açıklayan banka, 2024 yılında görülecek dolar kuruna yönelik tahmini ile dolar sahiplerinde büyük bir şaşkınlık yarattı.

Türkiye'ye yönelik yayınladığı tahminler ile dikkat çeken ABD merkezli banka Wells Fargo, son raporu ile dolar yatırımcısında büyük bir tedirginliğe neden oldu.

15 Aralık tarihli raporunda banka, Türkiye'de değişen ekonomi yönetimiyle birlikte güçlü bir TL algısının geri dönme ihtimaline yönelik beklentilerin pozitife döndüğünü hatırlatarak, 2024 yılının ilk çeyreğinde dolar/TL paritesinde hafif bir yükseliş beklentisinde olduklarını belirtti.

dolar3.webp2024 YILINDA DOLAR KURU 29.50 TL'YE DÜŞECEK

Yılın geri kalan 9 ayı içinse gece ile gündüz gibi farklı bir tablo sunan Wells Fargo, Mart ayı sonrasında Türk lirasının, dolar karşısında değer kazanacağını belirtti.

2024 yılının sonu itibarıyla görülmesi beklenen dolar/TL için 29,50 lira seviyelerini işaret eden banka, bu tahmini ile birçok finans kuruluşundan ayrıştı.

dolar2.webpGeçtiğimiz hafta Türkiye ekonomisine yönelik benzer bir rapor yayımlayan Morgan Stanley, dolar/TL paritesi için 2024 yılı sonunda 40 liranın üstünü işaret etmişti.