Dev şirket 22 milyar TL'ye satışa kondu! İlk 500 firma arasındaydı

Dev şirket 22 milyar TL'ye satışa kondu! İlk 500 firma arasındaydı
Hazine, kablo ve çelik halat sektöründeki dev şirketlerin hisselerini yatırımcılara sunuyor. İhale sürecine dair detaylar ve dikkat çeken bedel öne çıkıyor.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Hazineye ait önemli hisseleri satışa çıkarıyor. HES Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne ait yüzde 100 oranındaki hisseler ile Erciyes Çelik Halat Tel Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin yüzde 27,49 oranındaki hisseleri, kapalı teklif ve açık artırma yöntemleriyle yatırımcılara sunulacak.

İhaleye konu olan HES Hacılar Elektrik'in %100 oranındaki hisseleri 30 milyar adet nominal değere sahip. Ayrıca, Erciyes Çelik Halat'ın %27,49 oranındaki hisseleri de satışta.

lider-kablo-hes-kablo-liste.png

YÜKSEK MUHAMMEN BEDEL: 22 MİLYAR TL

HES Hacılar Elektrik ve Erciyes Çelik Halat için belirlenen muhammen bedel 22 milyar TL olarak açıklandı. Yatırımcıların ihaleye katılabilmesi için 1 milyar TL teminat yatırmaları gerekiyor. İhaleyi kazanan yatırımcı, teminat oranını teklif tutarının yüzde 10'una yükseltecek.

SON TEKLİF TARİHİ: 26 AĞUSTOS

İhaleye katılmak isteyenler, kapalı teklif zarflarını 26 Ağustos 2024 tarihine kadar TMSF'nin İstanbul Şişli'deki ofisine teslim etmek zorunda. İhale ise 28 Ağustos 2024 tarihinde, aynı adreste gerçekleştirilecek. Kapalı zarfların açılmasını müteakip, açık artırma yapılacak.

hes-kablo-flaret-liste.png

HES KABLO'NUN GÜÇLÜ GEÇMİŞİ

1974 yılında kurulan HES Kablo, yıllar içinde hızla büyüyerek enerji kablolarından fiber optik kablolara kadar geniş bir ürün yelpazesi sunar hale geldi. 120 bin metrekare kapalı alana sahip entegre tesislerinde, ISO 9001 gibi uluslararası standartlara uygun üretim yapılıyor. Şirket, 2023 yılında Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında 91. sırada yer aldı.

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü, HES Kablo’nun yüksek teknoloji ile ürettiği kablolarla donatıldı. 2023 metre ana açıklığı ve 333 metrelik kuleleriyle mühendislik harikası bu yapı, en yüksek estetik ve güvenlik standartlarına sahip.

1915-canakkale-hes-kablo-liste.png

YANGINA KARŞI GÜVENLİ: HES FLARET KABLOLAR

Son teknoloji ile üretilen HES Flaret kablolar, yangın güvenliğinde sektörün öncüsü. İstanbul Havalimanı’ndan Ankamall AVM’ye kadar birçok büyük projede tercih edilen bu kablolar, yangına dayanıklılığı ve düşük zararlı gaz salınımı ile öne çıkıyor.

İHALE ŞARTLARI VE YATIRIMCILARDA ARANAN KOŞULLAR

İhaleye katılmak isteyenlerin, devlet ihale kanunu gereği belirlenen şartları yerine getirmesi gerekiyor. TMSF’nin kayyım olarak görevlendirildiği şirketlerle bağlantısı bulunan kişiler ve gruplar ihaleye katılamaz. Ayrıca, Rekabet Kurulu’nun onayı da devrin tamamlanması için gerekli olacak.

Kaynak:Haber Merkezi