Denizbank satılıyor mu?

Denizbank satılıyor mu?
DenizBank'ı bünyesinde bulunduran Rus Sberbank'ın Başkanı German Gref, DenizBank için aldıkları çok iyi teklifi incelediklerini duyurdu. 

DenizBank'ı bünyesinde bulunduran Rus Sberbank'ın Başkanı German Gref, DenizBank için aldıkları çok iyi teklifi incelediklerini duyurdu.

Sputnik'in aktardığına göre Gref, Sberbank yönetiminin almış olduğu çok iyi bir teklifin üzerinde çalıştığını belirtti. Sberbank Başkanı, çalışmaları yaptırımlarla zorlaştırılan DenizBank'ın satışı ile ilgili nihai bir kararın alınmadığını söyledi.

"ÇALIŞMALARA DAHA YENİ BAŞLADIK"

Gref, "Satış konusunda henüz nihai bir görüş oluşturmadık, çünkü bu pazarda çalışmalarımız giderek zorlaştığı için bu konuyla ilgili ön çalışmalara daha yeni başladık" dedi. Uluslararası pazarlarda oldukça büyük ve yoğun rekabet söz konusu olduğunu söyleyen Gref, "Yaptırım altında sabit sonuçlar gösterebilmemiz hiç de kolay değil" diye konuştu.

"DENİZBANK'I SATMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ" DEMİŞTİ

Sberbank CEO'su Gref, Eylül 2017'de yaptığı açıklamada Türkiye'deki yatırımlarını satmayı planlamadıklarını, Türkiye'deki ekonomik büyümenin ve gelişimin iyi durumda olduğunu belirtti. Sberbank, 5 yıl önce Türkiye'de faaliyet gösteren DenizBank'ı satın almıştı.

Gref şunları söylemişti: "Biz ticaret yapıyoruz. Herhangi bir zamanda işimizin bir kısmını satabilir ve alabiliriz. Fakat şuanda Türkiye'deki yatırımlarımızı satma planımız yok. Önümüzde ne görüyoruz, bunu vurgulamak istiyorum: Türkiye ekonomisi zor bir dönemden geçti. Sürekli ekonomik büyüme ve pazarımızın gelişimi gözlemleniyor. Bu nedenle Türkiye'de işlerimizin gelişeceğine dair umudumuz var."

"YAPTIRIMLAR SBERBANK'I ZORLUYOR"

Rusya'nın en büyük bankası Sberbank; Belarus, Kazakistan, Türkiye, İsviçre, Orta ve Doğu Avrupa'daki birçok ülke de dahil olmak üzere birçok noktada faaliyet gösteriyor. Gref, daha önce yaptığı açıklamalarda, yaptırımlar sebebiyle Avrupa'da faaliyet göstermelerinin gittikçe zorlaştığını ve Avrupa ülkelerindeki yatırımlarında küçülmeye gideceklerini belirtmişti. Avrupa'daki merkezlerini kapatmayı planlayan Sberbank, dünyanın farklı noktalarında yatırım planlamaları yapıyor.

DENİZBANK, 2012'DE RUSLARA SATILMIŞTI

Sberbank ile Denizbank AŞ'nin ana hissedarları olan Dexia NV/SA ile Dexia Participation Belgium SA, Denizbank hisselerinin yüzde 99,85'inin Sberbank'a 6 milyar 469 milyon TL fiyatla satılması konusunda nihai anlaşmayı imzalamışlardı. Sberbank İcra Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Herman Gref, nihai anlaşmanın imzalandığı toplantıda yaptığı konuşmada, Denizbank'ı satın almaktan son derece memnun olduklarını dile getirerek, genç nüfusa sahip Türkiye'nin, cazip özellikleri olan son derece ilginç bir pazar olduğunu söylemişti.

Etiketler :