Darphane Çeyrek Yetiştiremiyor! Altın İçin Yeni Fabrika Kurdular

Darphane Çeyrek Yetiştiremiyor! Altın İçin Yeni Fabrika Kurdular
Her devrin güvenli limanı altın, jeopolitik risklerin artmasıyla yükselişini sürdürüyor. Son olarak eski ABD başkanı Trump'a yapılan silahlı saldırı altın analistlerini hop oturtup hop kaldırıyor. Türkiye'de de artan altın talebi Darphane'yi yeni fabrika kurmaya yönlendirdi.

Altın talebi bitmek bilmiyor, yatırımcıların yanı sıra sıradan vatandaşın da en önemli birikim araçlarından olan altın, her dönemin güvenli limanı.

Darphane, artan altın talebini karşılamak için yeni bir fabrika kurdu.

Ocak-Haziran döneminde çeyrek altın üretimi, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %3,6 artış göstererek 11 milyon 413 bin 710 adede ulaştı. Altın fiyatlarındaki yükseliş, fiziki altına olan talebi artırdı. Bu talebi karşılamak için Darphane fazla mesai yaparak yılın ilk yarısında 11 milyon 413 bin 710 adet çeyrek altın üretti.

altin25.jpg

YENİ FABRİKA AÇILIYOR

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hekim, dönemsel talep artışlarına yanıt verebilmek amacıyla Kartal'da yeni bir Cumhuriyet altını üretim fabrikası kurduklarını açıkladı. Bu fabrikanın birkaç ay içinde faaliyete geçmesi planlanmakta olup, mevcut kapasitenin oldukça üzerinde üretim yapabilecek modern teknoloji ile donatılacağı belirtildi. Hekim, yeni fabrikanın hizmete girmesiyle birlikte Cumhuriyet altınlarındaki dönemsel talep artışlarında gecikme yaşanmadan vatandaşların taleplerinin karşılanacağını vurguladı.