Credit Suisse: Türk tahvil pozisyonunu azaltın

Credit Suisse: Türk tahvil pozisyonunu azaltın
Bloomberg’in haberine göre Credit Suisse, artan jeopolitik ve enflasyon zorlukları gerekçesiyle müşterilerine Türk özel sektör tahvil pozisyonunu azaltmaları tavsiyesinde bulundu.

İsviçreli finans devi Credit Suisse CIO’ları, artan jeopolitik ve enflasyon zorlukları gerekçesiyle müşterilerine Türkiye ve Arjantin özel sektör tahvil pozisyonlarını azaltmaları tavsiyesi verdi.

Bloomberg'in haberine göre, Credit Suisse küresel CIO’su Michael Strobaek ve EMEA CIO’su Nannette Hechler-Fayd’herbe, yayımladıkları notta bu endişelerin “şirket kârlılık ve faiz karşılama oranları üzerinde piyasaya göre negatif değerleme ivmesine yol açabileceğini” belirtti.

Analistler, genel olarak gelişmiş ülkelerdeki benzer vadelerdeki ve yatırım yapılabilir nota sahip tahvillere göre getiri farkı primleri düşünüldüğünde gelişen piyasalar özel sektör tahvilleri hakkında olumlu düşünmeye devam ettiklerini dile getirdi.

Türkiye'den 5.5 ayda 4.6 milyar dolar kaçtı

Ekonomik göstergelerde bu yıl hızlanan bozulma, Türkiye’den yabancıların çıkışını hızlandırdı. Yılın ilk 5.5 ayında toplam 4 milyar 593 milyon dolar olarak gerçekleşen sıcak para çıkışı, geçen yılın yaklaşık 11 kat üzerinde. 2020 Kasım ayında Hazine ve Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın göreve gelişiyle birlikte Türkiye’ye 10 milyar dolarlık yabancı girişi olmuş, 2021 Mart ayında görevden ayrılmasına rağmen yılın toplamında para çıkışı sadece 400 milyon dolar olarak gerçekleşmişti.