Bütün Emeklilere Ücretsiz Oldu: Karar Meclisten Geçti

Bütün Emeklilere Ücretsiz Oldu: Karar Meclisten Geçti
Ekonomik krizden en çok etkilenen kesim olan emeklilerin yüzünü güldürecek haber geldi. Tüm emeklilere toplu taşıma ve su ücretsiz oldu.

Yıllardır yürütülen yanlış ekonomi politikalarından dolayı ekonomik krizin pençesine düşen Türkiye'de açlık sınırı asgari ücreti geçti.

emekli-maasi-banka-promosyonu.jpg

Bu krizden en çok etkilenen kesim ise 10 bin TL maaşla emekliler oluyor. Türkiye'nin farklı illerindeki yerel yönetimler bazı adımlar atarak emeklilerin ay sonunun getirmelerine yardımcı olmaya çalışıyor.

emekli-bin-tlye-bile-muhtac-1-1100x720.jpg

Özellikle yerel seçimler sonrası A'dan Z'ye her türlü ürün ve hizmete peş peşe gelen zamlar ve yüksek enflasyon aldıkları düşük maaş nedeniyle özellikle emeklilerin yaşamını olumsuz etkiliyor.

Akarayakıt fiyatlarının her geçen gün arttığı bir süreçte Karabük Belediyesi önemli bir karar alarak emeklilere toplu taşıma ve su kullanımını ücretsiz kıldı.

213332139-emekli-bankamatik-turk-lirasi-7.jpg

Kısa bir süre önce Karabük Belediye Meclisi tarafından onaylanan karar, ekonomik zorluklarla mücadele ederken, ay sonunu getirmekte zorlanan emeklilere destek olmayı hedefliyor.

resized-78356-791e6420emekliler.jpg

Emekliler, açıklanan destek paketi kapsamında artık toplu taşıma ve suyu ücretsiz kullanabilecek.