Bunu Yapan Kiracı Hem Evden Atılacak Hem De 100 Bin TL Ödeyecek

Bunu Yapan Kiracı Hem Evden Atılacak Hem De 100 Bin TL Ödeyecek
1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle yüzde 25 kira zam sınırı kaldırıldı. Bu sınırın kalkmasıyla beraber ev sahibi ve kiracılar arasında gerilim artarken kiracılar için yeni bir uyarı daha geldi. Bunu yapan kiracıların evden çıkartılacağı ve 100 Bin TL para cezası ödemek zorunda kalacakları belirtildi.

Yaz mevsiminin gelmesiyle berabar tatil sezonları da açıldı. Sezonun açılmasıyla beraber günlük kiralık evler de artış gözlemlendi. Bu olayın önüne geçmek için ise yılbaşında yeni bir uygulama hayata geçirildi.

100 BİN TL PARA CEZASI KESİLECEK

Hayata geçirilen bu uygulamaya göre, kiracılar, kirada oldukları evi başkalarına günlük kiraya vererek kazanç elde edemeyecek. Bunu yaptıkları tespit edilenlere de 100 bin TL para cezası kesilecek.
Konu ile ilgili Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri, İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, yaptığı açıklamasında kiralanan konutları kiraya verenlere 100 bin TL para cezası kesileceğini aktardı.

Picture background

BUNU YAPAN KİRACI EVDEN ÇIKARTILACAK

Öte yandan kiracı, kirada oturduğu bir evin odasını ev sahibinin izni ve haberi olmadan kiraya verirse bu durumda evi boşaltma yaptırımı ile karşı karşıya kalacak. Eğer sözleşmede böyle bir madde yoksa (Alt kiracı) bu durumda ev sahipleri direkt olarak haklı bulunacakken, 100 bin TL ceza durumunun ise turizm konutlarındaki alt kiracı için geçerli olduğu belirtildi.

Picture background