Boğaza Nazır Arazinin Borsacı Nihat Özçelik'e Satışı Kesinleşti

Boğaza Nazır Arazinin Borsacı Nihat Özçelik'e Satışı Kesinleşti
Adı birçok kez borsa spekülasyonuna karışan Nihat Özçelik’in, Suudi iş insanı Ayedh Bin Farah Bin Al Mubarak Al Kahtani'ye ait boğaza nazır araziyi satın aldığı kesinleşti. Gözde arazi için ödenen bedelin 65 milyon doları bulduğu ifade ediliyor.

Dünyanın en zengin iş insanlarından olan Sumou Holding'in sahibi Ayedh Bin Farah Bin Al Mubarak Al Kahtani'nin İstanbul Boğazı Uskumruköy'deki 57 dönümlük arazisini sattı. Söz konusu araziyi alan isi ise borsa spekülasyonları ile adı anılan Nihat Özçelik olduğu kesinleşti.

dg.png

BEDELİ 65 MİLYON DOLAR

Suudi iş insanının sahibi olduğu Kilyos İnvestment şirketi adına kayıtlı olan 57 dönümlük arazinin satışı 4 Temmuz 2024 tarihinde yayımlanan Ticaret Sicil Gazetesi ile resmiyete kavuştu. Söz konusu ilanda Nihat Özçelik'in adı yer alıyor.
İlanda arazinin satış bedeline ilişkin rakam verilmezken, gayrimenkul uzmanları 57 dönümlük arazinin 50 ila 65 milyon dolar arasında satıldığını tahmin ediyor.

rgf.png

38 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Hakkında 38 yıla kadar hapis cezası istenen borsacı Nihat Özçelik'in boğazdaki dev arsayı rekor bir ücretle satın alması dikkat çekti.

Nihat Özçelik daha önce bir dizi iddia ile gündeme gelmişti. Özçelik’in emniyet görevlilerine rüşvet verdiği iddia edilmişti.
Söz konusu iddiaların gündeme gelmesinden Özçelik hakkında soruşturma başlatılmıştı. Özçelik hakkında 14 yıldan 38 yıla kadar hapis istemiyle iddianeme hazırlandı.

Kaynak:halktv.com.tr