JP Morgan uyardı! Altın fiyatlarında yükseliş bekleyenler hüsrana uğrayacak

JP Morgan uyardı! Altın fiyatlarında yükseliş bekleyenler hüsrana uğrayacak
Küresel piyasalarda altın fiyatlarını Fed'in faiz artırımı kararı yurt içinde ise dolardaki dalgalanmalar etkiliyor. JP Morgan, ons altının 1520 dolara kadar gerileyeceğini öngörürken düşüşün istikrarlı bir şekilde devam edeceğini de tahmin etti. Yurt içinde ise altın fiyatları dolardaki dalgalanmaya bağlı olarak pozisyon alıyor.

JP Morgan'dan dikkat çeken altın öngörüsü:

ABD'li dev banka JP Morgan, Fed'in faiz artırmasıyla birlikte altın fiyatlarında düşüşün olabileceğine yönelik rapor yayımladı.

JP Morgan analistleri, Fed'in 2022 yılında para politikasını sıkılaştırmaya başlamasıyla birlikte altının bu adımın etkilerine karşı dayanamayacağını düşünüyor. Raporda, Fed'in genişlemeci para politikasını terk etmesiyle birlikte altın ve gümüş fiyatları üzerinde 2022 yılı boyunca baskı oluşacağı, 2022'nin ilk çeyreğinde ons altının 1765 dolar seviyelerine gerileyeceğini ve istikrarlı şekilde düşmeye devam etmesinin beklendiğini söyledi. 2022 yılının son çeyreğinde altın fiyatlarının 1520 dolara kadar gerileyebileceği de raporda not edildi.

ceyrek-altin.jpg

Gram altın ne kadar?

Gram altın fiyatları 2 Ocak Pazar günü 780 liradan işlem gördü. 3 Ocak Pazartesi gününe ise gram altın 793 lira seviyelerinde başladı.

Çeyrek altın ne kadar?

Çeyrek altın fiyatları 2 Ocak Pazar günü 1246 lira alış ve 1297 lira satış fiyatı üzerinden işlem gördü. 3 Ocak Pazartesi gününe ise 1.287 lira seviyelerinden başladı.

altin.jpg

Gram altın yüzde 71 kazandırdı

Gram altın 2021 yılının başından bu yana yatırımcısına yüzde 71 oranında kazandırmış oldu. Seneye 454 liradan başlayan gram altın bugün itibarıyla 777 liraya kadar yükseldi. Son bir yıl baz alındığında yüzde 71 oranında artış yaşanmış görülüyor. Tarihi zirvesi olan 1062 liraya göre kıyasladığımızda ise yüzde 134'e yakın prim yaptığı ortaya çıkıyor.