Bir Hastane Büyük Yatırımla Apple'ın Çıkardığı Son Üründen Çok Sayıda Satın Aldı! Nedeni Merak Uyandırdı

Bir Hastane Büyük Yatırımla Apple'ın Çıkardığı Son Üründen Çok Sayıda Satın Aldı! Nedeni Merak Uyandırdı
Apple Vision Pro, yüksek maliyetli özel teknolojilerle donatılmış bir akıllı gözlük; sağlık hizmetleri ve eğitimde büyük potansiyele sahip.

ABD'de geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen Apple Vision Pro, şirketlerin ilgisini çekmeye başladı. 256 GB modeli 3.499 dolar, 512 GB modeli 3.699 dolar ve 1 TB dahili depolama seçeneği olan model ise tam 3.899 dolar fiyat etiketine sahip.

Log.com.tr'nin aktardığına göre Sharp HealthCare gibi çoklu hastane zincirleri, 30 adet Vision Pro satın alarak, ürünün sağlık hizmetlerindeki potansiyelini araştırmayı amaçlıyor.

Anestezi uzmanları, hastaların canlı fonksiyonlarını gerçek zamanlı olarak izlemek için bu teknolojinin geliştirilmesini hedefliyor.

thumbs-b-c-24e0e89f14b15ada663c0d95bc785782.jpg

YÜKSEK MALİYETE SAHİP ÖZEL TEKNOLOJİ

Vision Pro, yüksek maliyetli özel teknolojilerle donatılmış durumda. Sony tarafından üretilen ve toplamda 23 milyon piksele sahip olan iki adet micro-OLED ekrana sahip.

Bu ekranlar, yüksek bir maliyetle birlikte gelirken, cihazda bir dizi kamera ve sensör de bulunuyor.

Ön tarafta iki ana kamera, iki yan kamera, dört aşağıya bakan kamera, IR ışık sensörleri, LiDAR ve iPhone'lardaki Face ID'ye güç veren TrueDepth kamera sistemi bulunuyor.

GELİŞMİŞ DONANIM İÇERİYOR

Cihazın içinde dört IR kamera ve LED ışık sensörleri bulunuyor. Bu donanımlar sayesinde, biyometrik güvenlik için iris tarama yapılabiliyor ve aynı zamanda ses, el ve göz hareketleriyle kontrol edilebiliyor.

Model, dış kameralarla üç boyutlu görüntüler kaydedebilme özelliğine de sahip.

YÜKSEK MALİYETE KATKI SAĞLAYAN UNSURLAR

Modelin maliyetini artıran bir diğer faktör, çift işlemci kullanımı.

Apple Vision Pro, temel gücünü Apple imzalı "M2" işlemciden alırken, sensör verileri için ayrıca bir Apple imzalı "R1" işlemciye de sahip. Ayrıca, yüksek kaliteli hoparlör, dışa dönük ikinci ekran, mikrofonlar, harici bir batarya ve yüksek kaliteli kafa bağlantı aparatları da bulunuyor.

Apple'ın diğer ürünlere göre düşük tuttuğu kâr marjları ve yoğun içerik ve reklam kampanyaları da ürünün fiyatını artırıyor.

Etiketler :