Benzine 10 günde ikinci zam! İşte yeni fiyatı

Benzine 10 günde ikinci zam! İşte yeni fiyatı
Benzine 15 kuruş zam baskısı… Zammın, bu gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıması bekleniyor. Zam öncesi benzinin pompa fiyatı İstanbul'da 6.09 TL seviyesinde. Beklenen 15 kuruşluk artış ile benzinin litre fiyatı 6,24 kuruşa çıkacak.

Brent petrol, dolar kuru ve uluslar arası piyasalarda benzin fiyatı yükseliyor. Benzinin ton fiyatı, 516 dolardan 530 dolara kadar yükseldi. Brent petrolün varili de 64 doları aştı. Dolar kuru, 5 TL 27 kuruş düzeyinde işlem görüyor.

Bu gelişmeler, benzinde zam baskısı oluşturdu. Hesaplamalara göre 15 kuruşluk bir zam gündemde. Zammın, bu gece yarısı pompaya yansıması bekleniyor. Hatırlanacağı üzere Benzine son olarak Şubat ayının ilk haftasında 6 kuruş zam gelmişti. İstanbul'da benzinin pompa fiyatı 6,09 TL'ye ulaşmıştı. Böylelikle Şubat ayında ikinci zam yapılmış olacak.

MOTORİN FİYATINDA DEĞİŞİKLİK BEKLENMİYOR

Peki, motorin fiyatı artacak mı? Motorinde, şimdilik bir zam ya da indirim görünmüyor. Motorinin pompa fiyatlarının stabil olduğu, fiyat değişimini gerektirecek bir oynaklığın söz konusu olmadığı belirtildi.

Etiketler :