Batan geminin malları bunlar

Batan geminin malları bunlar
800 binden fazla ortağıyla Türkiye'nin en büyük çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatifleri'nin, bütün gayrimenkullerini satmak üzere 17 iştirakine yazı gönderdiği iddia ediliyor. Kuruluş geçen yıl hanesine 1.6 milyar lira zarar yazarken, 700'i aşan marketlerinin de 2020 yılı zararı 58 milyon lira olmuştu.

Yönetimine seçilen kişilerin aldıkları astronomik maaş ve ödeneklerle sık sık gündeme gelen Tarım Kredi Kooperatifleri'nin, 17 iştirakine ana ve hizmet binaları dışındaki bütün gayrimenkullerini satmak üzere yazı gönderdiği iddia ediliyor. Bölge birlikleri, kooperatifleri, hizmet büroları, şirketleri ve 800 binden fazla ortağı olan Tarım Kredi Kooperatifleri, faaliyet raporuna göre geçen yıl zarar hanesine 719.9 milyon, 2021 yılında ise 1.69 milyar lira zarar yazdı. Kuruluşun geçen yıl ekim ayında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Üsküdar'da bin liralık atıştırmalık alışverişi yaptığı marketlerinin ise 2019 yılında 46 milyon, 2020 yılında ise 58.2 milyon lira zarar ettiği biliniyor. Marketlerin şu anda Türkiye çapında yaklaşık 700 olan sayılarının bu yıl bin adede ulaştırılması hedefleniyor.


Soru önergesi verildi

orhan-saribal.jpg

Türkiye'nin en büyük çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatifleri'nin gayrimenkullerini satılığa çıkardığı konusunu CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, TBMM gündemine getirdi. Sarıbal, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin yanıtlaması istemiyle 27 Mayıs'ta verdiği soru önergesinde, "Son günlerde tarafımıza iletilen bilgilere göre, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin yeni yönetiminin, kooperatifin 17 iştirakine ait menkul, gayrimenkuller yanında şirketlerin satılması için ilgili yerlere talimat yazısı gönderildiği ifade edilmektedir. Bu bilgi doğru ise gerekçesi nedir? Bu satıştan ne kadar gelir elde edilmesi düşünülmektedir?" dedi.


Genel müdürün aylık geliri 136 bin 500 TL

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, bu yılın başında Fahrettin Poyraz'ın yerine atanan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın üç yerden aylık toplam 136 bin 500 TL maaş aldığını söylemişti. Yavuzyılmaz, Twitter'dan yaptığı paylaşımda Aydın'ın Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliği'nden 56 bin TL, Ziraat Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan 18 bin TL, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü'nden ise 62 bin 500 TL aldığını kaydetmişti. CHP’li vekil, kaynak olarak Turkcell 2021 yılı genel kurul toplantı tutanağı, Ziraat Katılım Bankası 2021 yılı genel kurul toplantı tutanağı ve eski genel müdür Fahrettin Poyraz’ın beyanını göstermişti.