Bankaların vatandaşa EFT oyunu

Bankaların vatandaşa EFT oyunu
Kredi kullanarak konut satın almak isteyen vatandaşlar bankaların kapısını çalarken, bankalar ise vatandaştan masraf üstüne masraf kesmeye başladı.

Kredi kullanarak konut satın almak isteyen vatandaşlar, bankaların uyguladığı yüksek masraflar ve ek ücretler nedeniyle zor durumda kalıyor. Zorunlu deprem sigortası (DASK) ve damga vergisi gibi masrafların yanı sıra, bankalar konut sigortası, hayat sigortası, kredi tahsis ücreti, ipotek tesis ücreti ve komisyon bedellerinde de fahiş oranlarda artış yapıyor. Son olarak, bankalar kredi kullanımı sırasında EFT ücreti kesmeye başladı.

eft1.webp

Eskiden kredi kullanacak kişi için hesap açılır ve kredi miktarı doğrudan ev satıcısının hesabına aktarılırdı. Ancak şimdi bankalar, krediyi kullanacak kişinin hesabına aktarıp, bu hesaptan EFT ücreti keserek satıcının hesabına gönderiyor.

eft.webp

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Başkanı Levent Küçük, bankaların yasaların etrafından dolaşarak çeşitli masraflar çıkardığını belirtti. Küçük, vatandaşların bankaların bu tür uygulamalarına karşı genel müdürlüklere, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK), Türkiye Bankalar Birliği'ne ve Tüketici Hakem Heyetleri'ne şikayette bulunmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bankaların sigorta konusunda vatandaşlara kendi istedikleri sigorta şirketlerinden teklif alma fırsatı tanıması gerektiğini ifade etti.

Kaynak:halktv.com.tr