Asya Borsaları Hindistan Hariç Yükseldi

Asya Borsaları Hindistan Hariç Yükseldi
Asya piyasaları Hindistan hariç yüksek seyrediyor. Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Jerome Powell'ın bekle-gör yaklaşımını korumasıyla birlikte karmaşık bir seyir izlenirken, Asya'da Hindistan dışındaki endekslerin genel olarak pozitif bir eğilim sergilediği gözlemleniyor.

Powell'ın dünkü konuşmasının ardından piyasalarda volatilite arttı ve faiz indirimine ilişkin beklentilerin önümüzdeki haziran toplantısında olabileceği fiyatlamalarda yansıdı.

asia-stock-market.jpg

Tayvan'da yaşanan depremler sonrasında dünyanın en büyük çip üreticisi olan Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.'nun (TSMC) bazı fabrikalarında üretimin durduğu haberleri gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

asya-borsalari-satis-agirlikli-bir-seyir-izledi-12.jpg

Üretim kesintileriyle birlikte çip fiyatlarının artabileceği beklentileri, Samsung Electronics ve SK Hynix'in hisselerinde yukarı yönlü hareketliliğe neden oldu.

Analistler, deprem nedeniyle artan üretim endişelerine rağmen SK Hynix'in ABD'de AR-GE tesisi kurmak için yapacağı 3,87 milyar dolarlık yatırım haberinin risk iştahını artırdığını belirtiyorlar.

borsa-istanbul.jpg

Bugün Çin ve Hong Kong'da tatil olduğu için işlem gerçekleşmezken, Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,8 artarak 39.773 puana ve Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 1,4 prim yaparak 2.746 puana ulaştı.

Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,1 oranında düşüşle 73.788 puandan işlem görürken, dolar/yen paritesi 151,6 seviyesinde yatay seyrediyor.