Altının Kaderini Belirleyecek Kritik Veri ABD'den Geldi

Altının Kaderini Belirleyecek Kritik Veri ABD'den Geldi
Son dakika: ABD enflasyon rakamları açıklandı... Altın fiyatları veri öncesi yatay seyretti. Altının seyri merakla takip ediliyor.

Son dakika haberi... ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası hakkında ipucu verecek olan enflasyon verisi açıklandı.

ABD Çalışma Bakanlığı, Nisan ayına ilişkin tüketici fiyat verilerini açıkladı.

abd-enflasyon.jpg

Buna göre, Amerikalı tüketicilerin yaşam maliyeti, Nisan'da bir önceki aya kıyasla yüzde 0,3 arttı. Piyasa beklentisi TÜFE'nin bu dönemde yüzde 0,4 artması yönündeydi.

altin25.jpg

Ülkede TÜFE, Nisan'da yıllık bazda ise yüzde 3,4 yükseldi. Böylece yıllık TÜFE de piyasa beklentisi olan yüzde 3,4 seviyesine paralel gerçekleşti.

Öte yandan, ABD'de enflasyon Mart ayında aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 3,5 olmuştu.

Ülkede değişken enerji ve gıda fiyatlarını içermeyen çekirdek TÜFE Nisan’da aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 3,6 artış gösterdi.

ABD ENFLASYON VERİSİ ALTIN FİYATLARINI NASIL ETKİLEDİ?

Ons altın güne 2358 dolardan başladı. Veriler açıklanmadan önce gün içinde en düşük 2354 dolar, en yüksek de 2374 dolar seviyesi görüldü. ABD enflasyon verileri sonrası 2379 dolara kadar tırmanan altının onsu daha sonra 2367 dolar seviyesine çekildi.

Uluslararası piyasalarda komisyonsuz gram altın güne 2446 liradan başladı. ABD enflasyon verisi sonrası 2470 TL seviyesine kadar yükselen gram altın fiyatı 2463 TL seviyesine geriledi.

Kapalıçarşı'da gram altın 2468 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altın 3999 liradan alınıp 4046 liradan satılıyor.